MotoNews.pl
6 LPG made in samemu (176899/26) - PT

LPG made in samemu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam powoli gazu do mojej esperyny bo cykl miejski rozbija moje finanse...tanio w okolicy znalazlem za 1600 z toroidem oraz wielozawór Tomasetto, reduktor i elektrozawór Lovtek lub Landirenzo ,
elektronika Bingo KME, Stag 100 ,LCS Landirenzo.Mikser Gazmix.
Czy to dobra konfiguracja ???
Zastanawiam sie tez czy duzo zabawy jest w tym zeby samemu zalozyc jakas np roczną - duzo jest na allegro bo rozumiem ze praktycznie wszystkie elementy sa w tych instalach te same tylko elektronika jest inna np pomiedzy jedno a wielopunktem...Homologacje można uzyskac tutaj

moj znajomy robił sobie przekładke w t2 i dało rade tylko ze mixer zle zamontował bo przekładka była z wiatraka na chłodzony ciecza samemu to roboty jesty na cały dzien ale samobójców nieuznaje

Jezu, ludzie to maja pomysły.

Jak skonczą sie klocki hamulcowe to wlozysz plyte OSB zeby bylo taniej ??

Pytanie. Skad bedziesz miec atest na instalke?? Jak wbijesz instalacje gazowa w dowód rejestracyjny ?? Dasz 100 zl diagnoście??

ŚWIETNY POMYSŁ !!!!!!!!!!!!!

krzyżyk na drogę...

nic tylko pogratulowac...

Tik tak,tik tak,tik tak...

Co to?
Nic to tylko mała bombka w samochodzie.

Z tego co się orientuję to wielozawór,reduktor i elektrozawory mają być jednej firmy
Ciekawe jak zarobisz przewody zasilające zbiornik i zbiornik-reduktor.

Przewody to nie problem, przeciez napisal ze chce kupic roczna isntalke i ja sobei zalozyc. Rozumiem ze takie sprzedawane uzywki to juz sa kompletne i z przewodami, aczkolwiek pomysl lekko szalony. Ja bym sie tego bal bardzo.

Cytat:
2007-03-04 11:45:12, maskekk pisze:
aczkolwiek pomysl lekko szalony. Ja bym sie tego bal bardzo.

Nie szalony, TYLKO GŁUPI.

Widziałeś co się stało kilka dni temu, kiedy rodzina podłączyła sobie gaz "na lewo" ??

Panowie przełożenie instalacji to nie jest problem (sam tak zrobiłem jak zmieniałem auto to zabrałem butlę ,reduktor,wielozawór,elektrozawory-miały pół roku).
Ale przewody,mikser,komp,wlew gazu musiały być nowe.No i zrobił to zakład który montuje instalki a ja na wszystko miałem papiery więc dostałem nową faktórę a instalka była tańsza o te komponęty.

A kolo chce przełożyć sam-pomysł porąbany bo nie ma wiedzy i doświadczenia.

Jeżeli z takiego samego modelu to i może nie potrzeba-nie wiem.Ale jak od innego no top życzę powodzenia.

widze ze co niektórzy krytykują nie czytająć posta ze zrozumieniem !!! jesli zaklad daje papier do wpisu w dowód tzn ze musi sprawdzic poprawność instalacji pod wszystkimi wymaganymi względami, a nie za 100 zł...po to dalem linka !!!!

za to odpowiedz na moje pytanie co do przytoczonej konfiguracji instalacji za 1600 zł zostala ominieta...krzyż wam na droge - do odważnych świat należy

Cytat:
2007-03-04 18:56:22, rafalko pisze:
widze ze co niektórzy krytykują nie czytająć posta ze zrozumieniem !!! jesli zaklad daje papier do wpisu w dowód tzn ze musi sprawdzic poprawność instalacji pod wszystkimi wymaganymi względami, a nie za 100 zł...po to dalem linka !!!! za to odpowiedz na moje pytanie co do przytoczonej konfiguracji instalacji za 1600 zł zostala ominieta...krzyż wam na droge - do odważnych świat należy

nie chcialo mi sie pisac slow krytyki bo uznalem ze to na tyle oczywiste ze szkoda klawiatury ale powiem ci cos innego..jest stare powiedzenie ze biednych ludzi nie stac na tandete..kupisz roczna instalke..unieruchomisz na tydzien samochod zeby ja jakos tam zalozyc..pojedziesz po homologacje ktora pewnie dostaniesz...ale to nawet nie jest polowa sukcesu...

bo to co zalozysz musi jeszcze sprawnie funkcjonowac..skoro w ogole pytasz czy przelozenie instalki jest trudne to zdajsie nie masz o tym za duzego pojecia (jak wiekszosc zwyklych smiertelnikow i nie jest to zaden powod do wstydu) i sadzisz ze tak hop siup sobie to sam zrobisz?

skonczy sie to tak ze ta kase co zaoszczedziles kupujac uzywke i montujac samemu wydasz na wielokrotne regulacje.. na wymiane elementow podejrzanych o powodowanie nieprawidlowej pracy..nie mowiac juz o straconym czasie i nerwach.. a i tak bedie to gownianie dzialalo..

reasumujac..moim zdaniem..to sie zwyczajnie nie oplaca i wyjdzie ci bokiem jak juz musisz miec lpg to zaplac i kaz to zrobic tym ktorzy z tego zyja..niech kazdy robi to co umie

Po co się unosisz?
Po pierwsze napisałem Ci wyżej że trzy elementy muszą być takie same a Ty tam piszesz wszystkie z innej parafii (o przeglądzie zapomnij-chyba że na lewo)
Po drugie kolo pisze o samym papierze - nic o regulacji Qbaj ma rację będziesz się pałował ze zbyt dużym spalaniem (nie opłacalna jazda na LPG)
Po trzecie skąd wiesz że reduktor nie jest skatowany?Jak jest to dodatkowe koszty a wcześniej wqrwianie się na złą regulację a następnie koszty reduktora bądź regeneracji
Po czwarte nie masz gwarancji na instalkę
Po piąte i ostatnie 1600+220=1820(plus jakieś tam koszty) to jest około cena nowej instalki (pełen legal i gwarancja).Więc jeśli bardzo chcesz gaz to najpierw pojeździj po zakładach i się popytaj.Bo jeśli zaoszczędzisz teraz ok 200-400 pln to wydasz je na regulację,paliwo i Twój czas-on też kosztuje oraz wqrwe nerwów.

ojojoj no wlasnie nie o to mi chodzilo...za 1600 jest w sosnowcu oryginalnie montowana przez profesionalistów instala w takiej konfiguracji jak opisalem.... i chodzilo mi o to czy będzie sie to nadawalo...
natomiast drugie moje pytanie dotyczylo czegos co kupilbym na allegro za 300 - 400 zł np za 300 widzialem roczną instale zdjeta z omegi 2.0 i do tego doliczylbym te 220 zł...

Cytat:
2007-03-04 21:35:10, rafalko pisze:
za 1600 jest w sosnowcu oryginalnie montowana przez profesionalistów instala w takiej konfiguracji jak opisalem...

W którym warsztacie jeśli mozna spytac?

RADZIONKÓW UL NAŁKOWSKIEJ 5A - za 1550 jest ZBIORNIK W KOŁO ZAPASOWE WEWNĘTRZNE (+ ZEWNĘTRZNE 100 ZŁ ) ,MONTAŻ GWARANCJĘ FV VAT REDUKTOR LOVATO ELEKTRONIKE BINGO
lub
APS SOSNOWIEC ul. STAWOWA 2 - 1590 dokładnie tez z butlą w kolo.
+ 2 lata gwarancji
Jak wiesz coś o jakosci uslug w tych zakladach to napisz bo w sumie narazie to moje typy...

Dobra cena jest tez w Otwocku Z.U.H."KARAT" Stanisław Gibadło - 1400 z butla w kolo -> jak ktoś zna to prosze o info bo nie chcialbym z wrocka jezdzić na reklamacje pod warszawe za kazdym razem

Cytat:
2007-03-05 09:23:04, rafalko pisze:
RADZIONKÓW UL NAŁKOWSKIEJ 5A - za 1550 jest ZBIORNIK W KOŁO ZAPASOWE WEWNĘTRZNE (+ ZEWNĘTRZNE 100 ZŁ ) ,MONTAŻ GWARANCJĘ FV VAT REDUKTOR LOVATO ELEKTRONIKE BINGO lub APS SOSNOWIEC ul. STAWOWA 2 - 1590 dokładnie tez z butlą w kolo. + 2 lata gwarancji Jak wiesz coś o jakosci uslug w tych zakladach to napisz bo w sumie narazie to moje typy... Dobra cena jest tez w Otwocku Z.U.H."KARAT" Stanisław Gibadło - 1400 z butla w kolo -> jak ktoś zna to prosze o info bo nie chcialbym z wrocka jezdzić na reklamacje pod warszawe za kazdym razem

zapomnij o montowaniu instalki na tyle daleko od domu zeby nie moc tam w kazdej chwili pojechac bo warsztat w ktorym zamontujesz napewno pare razy odwiedzisz pozniej..i jezdzic z wrocka do wawy to bezsens nawet jak ma byc troche taniej

podepne sie
a jaki warsztat do instalacji gazu polecacie w warszawie

Cytat:
2007-03-04 10:48:15, rysiu1 pisze:
Z tego co się orientuję to wielozawór,reduktor i elektrozawory mają być jednej firmy

To sie zle orientujesz

Cytat:
2007-03-05 09:23:04, rafalko pisze:
APS SOSNOWIEC ul. STAWOWA 2 - 1590 dokładnie tez z butlą w kolo. + 2 lata gwarancji Jak wiesz coś o jakosci uslug w tych zakladach to napisz bo w sumie narazie to moje typy...

Tu zakładałem swoją.

Powiem tak: warsztat nie szczególny. Fachowość: przeciętna.

Wtedy zapłaciłem 2000 pln.
Co na plus: nigdy nie było problemów z gwarancją tzn. jak mi się coś nie podobało - a to montaż przewodów pod autem, a to przetarł się wąż z płynem chłodnicy, a to dodatkowa regulacja bo wydaje mi się że coś nie tak to robili bez problemu bezpłatnie.

Instalacja LOVATO: chodzi 3 lata już i śmiga nieźle.

Nie polecam, żebyś jeździł specjalnie instalować do Sosnowca bo po założeniu i tak będziesz musiał jechać a to na przegląd, a to na regulację itp. itd. Nie opłaca sie moim zdaniem montować dalej niż 50 km od domu...

Cytat:
Nie polecam, żebyś jeździł specjalnie instalować do Sosnowca bo po założeniu i tak będziesz musiał jechać a to na przegląd, a to na regulację itp. itd. Nie opłaca sie moim zdaniem montować dalej niż 50 km od domu...

w sumie i tak powiedzmy raz na 2 miesiace jestem w domu w chorzowie albo przejezdzam...a i gwarancje dają 2 lata...

jaki ci dali sterowniki do tego lovato ??? bo ja upatruje się w bingo s4 bo łatwo samemu zrobic interfejs na MAX232 no i soft jest fri takze zawsze bede mógł bawic sie samemu...

i jeszcze jedno...przeglad instalki rozumiem raz na rok tak tak jak ten techniczny??? natomiast regulacje to ci tam robili - pod kompa i ustawiali cos czy jak ??? coś sie lubi rozregulować w pierszym czasie uzytkowania ???