Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-02 16:51:40 szukam powoli gazu do mojej esperyny bo cykl miejski rozbija moje finanse...tanio w okolicy znalazlem za 1600 z toroidem oraz wielozawór Tomasetto, reduktor i elektrozawór Lovtek lub Landirenzo ,
elektronika Bingo KME, Stag 100 ,LCS Landirenzo.Mikser Gazmix. Czy to dobra konfiguracja ??? Zastanawiam sie tez czy duzo zabawy jest w tym zeby samemu zalozyc jakas np roczną - duzo jest na allegro bo rozumiem ze praktycznie wszystkie elementy sa w tych instalach te same tylko elektronika jest inna np pomiedzy jedno a wielopunktem...Homologacje można uzyskac tutaj |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-02 20:13:58 moj znajomy robił sobie przekładke w t2 i dało rade tylko ze mixer zle zamontował bo przekładka była z wiatraka na chłodzony ciecza samemu to roboty jesty na cały dzien ale samobójców nieuznaje ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2007-03-04 10:10:01 ŚWIETNY POMYSŁ !!!!!!!!!!!!!
krzyżyk na drogę... |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2007-03-04 10:11:52 nic tylko pogratulowac... ![]() |
![]() rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-03-04 12:06:32 Panowie przełożenie instalacji to nie jest problem (sam tak zrobiłem jak zmieniałem auto to zabrałem butlę ,reduktor,wielozawór,elektrozawory-miały pół roku).
Ale przewody,mikser,komp,wlew gazu musiały być nowe.No i zrobił to zakład który montuje instalki a ja na wszystko miałem papiery więc dostałem nową faktórę a instalka była tańsza o te komponęty. A kolo chce przełożyć sam-pomysł porąbany bo nie ma wiedzy i doświadczenia. Jeżeli z takiego samego modelu to i może nie potrzeba-nie wiem.Ale jak od innego no top życzę powodzenia. |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-04 18:56:22 widze ze co niektórzy krytykują nie czytająć posta ze zrozumieniem !!! jesli zaklad daje papier do wpisu w dowód tzn ze musi sprawdzic poprawność instalacji pod wszystkimi wymaganymi względami, a nie za 100 zł...po to dalem linka !!!!
za to odpowiedz na moje pytanie co do przytoczonej konfiguracji instalacji za 1600 zł zostala ominieta...krzyż wam na droge - do odważnych świat należy ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-04 19:13:09
![]() bo to co zalozysz musi jeszcze sprawnie funkcjonowac..skoro w ogole pytasz czy przelozenie instalki jest trudne to zdajsie nie masz o tym za duzego pojecia (jak wiekszosc zwyklych smiertelnikow i nie jest to zaden powod do wstydu) i sadzisz ze tak hop siup sobie to sam zrobisz? skonczy sie to tak ze ta kase co zaoszczedziles kupujac uzywke i montujac samemu wydasz na wielokrotne regulacje.. na wymiane elementow podejrzanych o powodowanie nieprawidlowej pracy..nie mowiac juz o straconym czasie i nerwach.. a i tak bedie to gownianie dzialalo.. reasumujac..moim zdaniem..to sie zwyczajnie nie oplaca i wyjdzie ci bokiem ![]() ![]() |
![]() rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-03-04 19:54:44 Po co się unosisz?
Po pierwsze napisałem Ci wyżej że trzy elementy muszą być takie same a Ty tam piszesz wszystkie z innej parafii (o przeglądzie zapomnij-chyba że na lewo) Po drugie kolo pisze o samym papierze - nic o regulacji Qbaj ma rację będziesz się pałował ze zbyt dużym spalaniem (nie opłacalna jazda na LPG) Po trzecie skąd wiesz że reduktor nie jest skatowany?Jak jest to dodatkowe koszty a wcześniej wqrwianie się na złą regulację a następnie koszty reduktora bądź regeneracji Po czwarte nie masz gwarancji na instalkę Po piąte i ostatnie 1600+220=1820(plus jakieś tam koszty) to jest około cena nowej instalki (pełen legal i gwarancja).Więc jeśli bardzo chcesz gaz to najpierw pojeździj po zakładach i się popytaj.Bo jeśli zaoszczędzisz teraz ok 200-400 pln to wydasz je na regulację,paliwo i Twój czas-on też kosztuje oraz wqrwe nerwów. |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-04 21:35:10 ojojoj no wlasnie nie o to mi chodzilo...za 1600 jest w sosnowcu oryginalnie montowana przez profesionalistów instala w takiej konfiguracji jak opisalem.... i chodzilo mi o to czy będzie sie to nadawalo...
natomiast drugie moje pytanie dotyczylo czegos co kupilbym na allegro za 300 - 400 zł np za 300 widzialem roczną instale zdjeta z omegi 2.0 i do tego doliczylbym te 220 zł... |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-03-04 23:32:37
W którym warsztacie jeśli mozna spytac? |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-05 09:23:04 RADZIONKÓW UL NAŁKOWSKIEJ 5A - za 1550 jest ZBIORNIK W KOŁO ZAPASOWE WEWNĘTRZNE (+ ZEWNĘTRZNE 100 ZŁ ) ,MONTAŻ GWARANCJĘ FV VAT REDUKTOR LOVATO ELEKTRONIKE BINGO
lub APS SOSNOWIEC ul. STAWOWA 2 - 1590 dokładnie tez z butlą w kolo. + 2 lata gwarancji Jak wiesz coś o jakosci uslug w tych zakladach to napisz bo w sumie narazie to moje typy... Dobra cena jest tez w Otwocku Z.U.H."KARAT" Stanisław Gibadło - 1400 z butla w kolo -> jak ktoś zna to prosze o info bo nie chcialbym z wrocka jezdzić na reklamacje pod warszawe za kazdym razem ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-05 11:50:46
![]() |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-03-05 11:53:35 podepne sie ![]() a jaki warsztat do instalacji gazu polecacie w warszawie ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2007-03-05 12:05:41
To sie zle orientujesz |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-03-05 17:48:46
Tu zakładałem swoją. Powiem tak: warsztat nie szczególny. Fachowość: przeciętna. Wtedy zapłaciłem 2000 pln. Co na plus: nigdy nie było problemów z gwarancją tzn. jak mi się coś nie podobało - a to montaż przewodów pod autem, a to przetarł się wąż z płynem chłodnicy, a to dodatkowa regulacja bo wydaje mi się że coś nie tak to robili bez problemu bezpłatnie. Instalacja LOVATO: chodzi 3 lata już i śmiga nieźle. Nie polecam, żebyś jeździł specjalnie instalować do Sosnowca bo po założeniu i tak będziesz musiał jechać a to na przegląd, a to na regulację itp. itd. Nie opłaca sie moim zdaniem montować dalej niż 50 km od domu... |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-03-05 21:12:42
w sumie i tak powiedzmy raz na 2 miesiace jestem w domu w chorzowie albo przejezdzam...a i gwarancje dają 2 lata... jaki ci dali sterowniki do tego lovato ??? bo ja upatruje się w bingo s4 bo łatwo samemu zrobic interfejs na MAX232 no i soft jest fri takze zawsze bede mógł bawic sie samemu... i jeszcze jedno...przeglad instalki rozumiem raz na rok tak tak jak ten techniczny??? natomiast regulacje to ci tam robili - pod kompa i ustawiali cos czy jak ??? coś sie lubi rozregulować w pierszym czasie uzytkowania ??? |