Łączenie zbiornika wyrównawczego z chlodnicą w e34 520i 24V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest łączony zbiornik wyrownawczy z sama chlodnica bo przez te je...ne mrozy zaczelo mi gdzies cieknac!!!!
Mysle ze to nie chlodnica bo plyn nie zamarzl, ale moze jest to po prostu zlozone na jakichs oringach ktore sie pod wplywem mrozu poddaly.

Cholera wie ale wiem na pewno ze kolejny problem sie pojawil

ale w ktorym dokladnie miejscu Ci cieknie ten plyn ?

Cytat:
Jak jest łączony zbiornik wyrownawczy z sama chlodnica bo przez

Na orkingi, skręcony z góry (dwa impusy)Tu masz obrazek

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

Z tego co moge ocenic przy -19 stopniach i zamarznietych wszystkich plastikach na silniku to cieknie spod zbiorniczka wyrownawczego bo od spodu jego mocowania zaczyna sie mokre.
A tak na prawde to nie jestem pewien w 100% bo cala belka pod spodem jest mokra od tego a kapania nigdzie nie zaobserwowalem.

Na pewno jak sie ociepli to rozbieram cala chlodnice na czesci i wtedy sie dowiem wszytkiego.

O dziwo dzis kapie o jakies 80% mniej tak wiec watpie aby to bylo pekniecie ktorychs z rurek.
Raczej to te oringi na dolnym mocowaniu zbiornika.

Dzieki ogromne za pomoc, przede wszytkim dzieki Mariusz za rys.

zobacz element nr 9, mi przez niego kapie, bo on ma dwa oringi , jest to korek spustowy ..... pozdroooo .... kurde sam musze te oringi wymienic ehhh

Plaga istna lub typowe usterki bmw! Dzisiaj wymieniłem dwa oringi na korku nr9 bo mi tamtedy lał płyn... juz nie leje przynajmniej do tej pory

Mibhell a spuszczales caly plyn i od nowa zalewales?? Czy dales rade jakos inaczej... bo ja tez musze te oringi wymienic, a mam oslone silnika i nie moge nawet zadnego wiadra podstawic... i znow to odpowietrzac jezuuu

Miałem to szczesie ze robilem to z kanału...
Podlewaruj prawą strone auta i podstaw pod tą osłone jakąs płaską miske to odkrec ten korek wtedy płyn spłynie po osłonie do miski bedzie go jakies 2-3l które po wymianie oringów i zakreceniu korka wlejesz spowrotem.. niestety bez odpowietrzania sie nie obedzie

pzdr