| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2006-01-09 21:07:54 Witam!
Jak temperatura spadła poniżej 10 i po nocy odpaliłem samochód zaczął stukać jak nigdy. Po 10-15 sekundach wszystko minęło. W sumie zacząłem się zastanawiać co się stało. Znajomy powiedział mi że być może spłynął olej z samoregulatorów gdyż zawór zwrotny mógł się jakoś zblokować. I w sumie może i ma rację bo zauważyłem, że po odpaleniu samochodu kontrolka oleju świeciła się chwilkę zanim zgasła - taki efekt miałem tylko po wymianie filtra i oleju. Co o tym sądzicie i gdzie szukać tego zaworu - podobno może być zintegrowany z pompą. Ma to być kulka i sprężynka ciśnienie oleju ma powodować że kulka jest wypychana i otwiera drogę dla oleju. W przypadku gdy popa nie działa kulka blokuje przepływ uniemożliwiając spływanie olejowi... Mniej więcej tak to zrozumiałem... Gdzie tego szukać? I czy coś takiego w ogóle jest... Pozdrowienia |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-01-09 21:18:20 To jest norma i nie unikniesz tego , każdy tak ma , mniej lub więcej , ale ma
Przy takich temperaturach olej ucieka z popychaczy hydraulicznych i zanim się one nie napełnią to będą klekotać i akurat to nie ma nic wspólnego z kontrolką ciśnienia oleju , chyba że masz sporo poniżej stanu oleju
Dodam że uszkodzone popychacze stukają jeszcze do momentu włączenia wentylatora , lub przez cały czas . Więc te 15 sekund przy -10 , naprawde nie ma znaczenia . I w silnikach spalinowych nie ma czegoś takiego jak zawór zwrotny układu smarowania Jest tylko zawór zapobiegający zapowietrzaniu się pompy oleju.
[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-01-09 21:25:13 ] |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2006-01-10 00:26:29 Ile czekacie jak jest tak zimno, rano od momentu uruchomienia silnika do ruszenia w drogę? Mówię tu o parkowaniu całonocnym na dworzu |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-01-10 01:09:07
Ja czekam aż mi się na gaz przełączy tzn. 28stopni ,jakieś 3-5min. |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-01-10 08:27:11
Gaz ma większą temperature splania i jeżeli jest prawidłowo ustawiony to nie ma znaczenia czy ruszasz na benzynie czy na gazie i takie zjawisko jak zapalająca się kontrolka awarii silnika nie powinna mieć miejsca , może ci się poprostu kończy sonda lambda . Jaki gaz masz???ile masz stopni jak ruszasz??? |