OGRZEWANIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z ogrzewaniem.Jesli jade sobie za miastem,jestem rozpedzony to wszystko jest ok, z kratek leci cieplutkie powietrze ale jak wjade do miasta i jade powoli to z kratek leci zimne powietrze nie mowiac juz jak stoje np na swiatłach to z kratek leci ziąb.powinno przeciez grzac tak samo obojetnie czy jade szybko,wolno czy stoje. co to moze byc?ma to jakis zwiazek z termostatem?Dodam ze temperature na wskazniku wskazuje mi idealna,tak w połowie pola NORM

No to powiedzcie chociaz czy u was leci cieple powietrze na postoju?czy moze u mnie z ogrzewaniem jest wszsystko wporzadku tylko ze podczas postoju i wolnej jazdy dostaje sie do dmuchawy wiecej zimnego powietrza z kratek podszybia

ja coprawda mnialem odwrotnie ale wyjolem calą obudowe nagrzewnicy wstawilem blaszke ok 8/30cm i po problemnie teraz grzeje cacy a wylamalem przytym troche zbednego plastiku poprostu pozmienialem obiegi powietrza

a plyn chlodniczy masz? Jak u mnie padla pompa wody i gubilem plyn to mialem takie same objawy. Pozdrawiam

plyn chlodniczy jest.coprawda na poziomie minimum zbiornika wyrownawczego ale jest

Dolej płynu, chłodzącego. Może pomimo niby prawidłowego wskazania jego poziomu na zbiorniku, jest go za mało. Może okazać się, że aby dolać go do maksa będziesz musiałm wlać zdecydowanie więcej niż to wynika z podziałki. Układ chłodzenia fiksuje jak jest za mało płynu.

moze i fakyycznie to wina tego.doleje i sprawdze.dzieki wszystkim za porady

Z miniumum jest tak, ze moze ci brakowac bardzo duzo, a mimo to bedzie ci pokazywal minimum. Koniecznie dolej, tak aby bylo w polowie pomiedzy min, a max. Po nagrzaniu sie silnika i ostudzeniu sprawdz jaki masz poziom. Jesli wciaz minimum to znowu dolej, tak aby bylo po srodku miedzy min a max. Lanie od razu na max odradzam, moze sie okazac, ze na garacym silniku poziom ci sie podniesie powyzej max, wtedy czeka cie odciaganie ze zbiorniczka.