Wzkaźnik paliwa w MK7 - kontrolka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,

Kupiłem niedawno licznik z obrotkiem i w trakcie porównywania zauwazyłem pewną różnicę dotyczącą wskaźnika poziomy paliwa.
Otóż.
W liczniku z 95 (moim) kiedy miałem niski poziom paliwa, strzałeczka "straszyła mnie" spadając co jakiś czas na kilkanaście sekund do "zera".
W liczniku który zakupiłem dostrzegłem, że na samym dole znajduje się pamarańczowa kontrolka z narysowanym dystrybutorem.
Moje pytanie brzmi:
Co ewentulanie musze kupic i jak podłączyć, aby ta kontrolka zapalała się kiedy mam mało paliwa Obecnie strzałka nadal mnie "straszy".

Trzeba mieć odpowidni moduł - ten sam, co piszczy przy otwartych drzwiach i włączonych światłach. Potem trzeba mieć połączenie między modułem i deską (kontrolką).
Jak znaleźć ten moduł - otwierasz drzwi, włączasz światła i szukasz za dźwiękiem

Cytat:
2005-08-31 07:48:36, Kielek pisze:
Trzeba mieć odpowidni moduł - ten sam, co piszczy przy otwartych drzwiach i włączonych światłach. Potem trzeba mieć połączenie między modułem i deską (kontrolką). Jak znaleźć ten moduł - otwierasz drzwi, włączasz światła i szukasz za dźwiękiem

Muszę się podpiąć pod ten znaleziony moduł, czy kupić taki sam?

A moze jakieś instuctions jak to podłączyć?

Cytat:
2005-08-31 07:48:36, Kielek pisze:
Trzeba mieć odpowidni moduł - ten sam, co piszczy przy otwartych drzwiach i włączonych światłach. Potem trzeba mieć połączenie między modułem i deską (kontrolką). Jak znaleźć ten moduł - otwierasz drzwi, włączasz światła i szukasz za dźwiękiem

Znów się czepie, nie znam powodu aby rezerwa piszcazłą np raz przy zapaleniu jak np w Toyi
Moze niech się wypowiem ten co te ukłąd zna i załatwi sprawę na długi czas

nie wiele essów poza XR3i oras RS posiada ten moduł rezerw

tak samo można posyadać moduł odpowiadajacy za informowanie o zapalonych swiatłach co nie znaczy ze jest to ten moduł który odpowiada za za rezerwy.

mówiąc jaśniej są 3 możliwości

1. albo się niema madułu
2. posiada się moduł odpowiedzialny jedynie za info o światłach
3. posiada się kompletny moduł odpowiedzialny za rezerwy i info o światłach

Cytat:
2005-09-01 17:56:24, zero pisze:
nie wiele essów poza XR3i oras RS posiada ten moduł rezerw tak samo można posyadać moduł odpowiadajacy za informowanie o zapalonych swiatłach co nie znaczy ze jest to ten moduł który odpowiada za za rezerwy. mówiąc jaśniej są 3 możliwości 1. albo się niema madułu 2. posiada się moduł odpowiedzialny jedynie za info o światłach 3. posiada się kompletny moduł odpowiedzialny za rezerwy i info o światłach

RS ma na bank kontrolkę rezerwy. Może Eres się wypowie albo Janek RS Wilku ......

niop rs napewno i większość xr-ów

Cytat:
2005-09-01 18:09:25, zero pisze:
niop rs napewno i większość xr-ów

ale nie tylko

Cytat:
2005-09-01 18:12:52, kainek pisze:
ale nie tylko

A właśnie Kainek jak jest w elektronice

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-09-01 18:34:48 ]

up.

Proszę o wypowiedź właścicieli RS'ków.

1.Czy ktoś mógłby wyjaśnić krok po kroku (fotorelacja byłaby spełnieniem marzeń) jak uruchomić tę kontrolkę paliwa ??

2.Jak zrobić aby po wyłączeniu zapłonu strzałka poziomu paliwa opadała i nie pokazywała osobom postronnym ile mam zupki w zbiorniku ??

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:53 ]

Hmm o ile dobrze pamiętam rozpętałem pościk na temat kontrolki rezerwy w MkVII ( a chyba o taki tu chodzi co wynika z tematu), i dowiedziałem się od sznownych kolegów i koleżanek że nie ma w MkVII pływaka ze stałymi stykami i mogę zapomnieć o uruchomieniu kontrolki. A szkoda...

Cytat:
2005-10-06 23:47:50, DarasBB pisze:
up. Proszę o wypowiedź właścicieli RS'ków. 1.Czy ktoś mógłby wyjaśnić krok po kroku (fotorelacja byłaby spełnieniem marzeń) jak uruchomić tę kontrolkę paliwa ?? 2.Jak zrobić aby po wyłączeniu zapłonu strzałka poziomu paliwa opadała i nie pokazywała osobom postronnym ile mam zupki w zbiorniku ?? [ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:02 ] [ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:28 ] [ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-10-07 07:20:53 ]

RSy mają inny smok niż ma MK7
Temat wałkowany, sięgnijcie po wyszukiwarkę

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-10-10 16:14:39 ]

Witam.
A wiec tak, jesli chodzi o mk7 to kontrolka bedzie dzialac tak jak Zero napisal. Dzis rozkrecilem plastik pod kierownica i szedlem za dzwiekiem, i go znalazlem, zwykly przekaznik i w srodku buzer wpiety nie w skrzynke tylko w deske(przyczepiony) dochodza do niego 3 przewody. teraz tak jak kolega Zero napisal, potrzebny jest modul, ja osobiscie mam mk7 ghia, i mam rowniez kontrolke niedomknietych drzwi lecz nie posiadam kontrolki spryskiwaczy oraz rezerwy. Nie moge znalesc modulu o jakim Zero pisal punkt 3.(mam zamiar wlozyc od RS-a) a wyciagnac od Ghia. Wtedy wszystko powinno chulac, prosze o zdjecie jak wyglada taki modul w mk7 RS ten co odpowiada za niedomkniete drzwi, spryskiwacze rezerwe itp. jesli panowie z RS-a pokaza lub wytlumacza gdzie ten modulek sie znajduje jutro bedzie zdjecie oraz cala fotorelacja o kontrolce rezerw i spryskiwaczy.Pozdrawiam i czekam na wiadomosci.najlepiej zdjecia lub szczegolowy opis, tylko mk7 oraz dodam ze mam w wiazce z przewodami idacymi do baku 5 przewodow

poszukaj w moich postach - robiłem dokładne foto modułu i wiązek

spoko spokochyba wiem o co chodzi, a teraz pytanie brzmi, gdzie to moge w samochodzie znalesc? Czy to byly zdjecia od RS-a czy do nie? a i tak wogole jaka jest tego prawdziwa i poprawna nazwa? prosze o wyczerpujace wypowiedzi.pozdrawiam

Cytat:
2006-01-11 22:16:58, arekrei pisze:
spoko spokochyba wiem o co chodzi, a teraz pytanie brzmi, gdzie to moge w samochodzie znalesc? Czy to byly zdjecia od RS-a czy do nie? a i tak wogole jaka jest tego prawdziwa i poprawna nazwa? prosze o wyczerpujace wypowiedzi.pozdrawiam

włączasz światła, otiwersz drzwi i szukasz pod deską gdzie Ci piszczy.
To są zdjęcia modułu wyciągniętego z RSa - nie wiem, gdzie siedział, bo go nie wyjmowałem.

spoko poszedlem za glosem znalazlem przekaznik wmontowany w deskea tak w nim buzer i toi tyle na ten temat? nie mam takiego sprytnego ukadu jak zaprezentowales Kielek na fotkach, ale teraz tez wiem ze nie mam tego co chcialem czyli potrzebuje modul plus wtyczki i podlanczanie do kostek do skrynki z bezpiecznikami, nie wie c zy to bedzie dzialac, czy ktos moze pokazac na zdjeciach jak to wyglada?

[ wiadomość edytowana przez: arekrei dnia 2006-01-12 22:21:16 ]