Smierdzi gazem w samochodzie - Pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam problem z instalacją OMVL DREAM XXI. Nie wiem dlaczego podczas postoju przy włączonym obiegu zewnetrznym cuchnie gazem. Podczas jazdy nie smierdzi. Gazownicy w warsztacie sprawdzali szczelnosc i rozkladaja ręce twierdzac że jest wszystko ok. Twierdzą że to ze spalin tak kadzi.Pomózcie bo ja juz nie wim co robic.
BMW E-39
Pozdrawiam

Było o tym kilka razy. źle wyregulowany reduktor. Za mono odkręcony bypass, lub za duża czułość. Kombinacji jest kilka. Ogólnie to dostaje za dużo gazu na jałowym.

Mam problem z instalacją OMVL DREAM XXI.
Cytat:

Instalacja sekwencyjna(czyli nadciśnieniowa),jeżeli szczelność instalacji wyszła OK,pozostają spaliny(mogą bardzo śmierdzieć w zależności od ilości nawaniacza gazu,lub jeśli mieszanka dostarczana do silnika jest za bogata) ewentualnie regulacja składu mieszanki w zależności od wskazań analizatora spalin.

Mam problem z instalacją OMVL DREAM XXI.
Cytat:

Instalacja sekwencyjna(czyli nadciśnieniowa),jeżeli szczelność instalacji wyszła OK,pozostają spaliny(mogą bardzo śmierdzieć w zależności od ilości nawaniacza gazu,lub jeśli mieszanka dostarczana do silnika jest za bogata) ewentualnie regulacja składu mieszanki w zależności od wskazań analizatora spalin.