Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Siurzewski Miłośnik FSO Fiat 125p. Łódź | 2006-11-29 21:54:32 Witam
Dzisiaj zabrałem się za naprawienie swoich wycieraczek. Silnik odkręcił się bez problemowo , natomiast te dwie duże nakrętki rozmiar 21 które widać pod ramionami wycieraczek nie chcą się odkręcić, ba one się kręcą razem z gwintem natomiast czpienie na które zapina się ramiona wycieraczek stoją w msc w trakcie odkręcania więc nie bardzo mam jak przytrzymać gwint. może ktoś cosik poradzi zanim sięgne po szlifierkę ![]() |
![]() dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2006-11-29 23:36:34 Nie wiem czy moja (po)odpowiedź będzie przydatna ale faktem jest, że po blacharce na omawianych eMeRytowych nakrętkach pojawiły się "dodatkowe nacięcia", wskazujące że młot i mesel były w użyciu. |
![]() Siurzewski Miłośnik FSO Fiat 125p. Łódź | 2006-11-30 22:38:33
Tylko że mi wycieraczki nie działają i musze jakoś zdjąć cały mechanizm ![]() ![]() Dzięki za posty |
![]() vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2006-12-06 17:12:25 Podpinam się pod temat żeby nie pisać nowego.
Dzisiaj wycieraczki zrobiły 1/4 obrotu po czy stanęły. Myślałem że bezpiecznik więc olałem temat. Dobrze że za chwilę zacząłem regulować instalację gazową. Oczom moim ukazał się dym palącego się silniczka. Wyłączyłem zapłon odpiałem kostkę i ...... wycieraczek nie da się przekręcić ręcznie nic nie daje targanie/szarpanie/ciągnięcie za mechanizm. Nie da się, a nic nie przeszkadza w normalnej pracuy mechanizmu. Czyżby po prostu zjarał się silnik? |