Zakup toyotki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowy wiec wypadałoby sie przywitać, więc- jestem Tomek z Wrocławia,(jak by ktoś chciał więcej o mnie wiedzieć pisać na maila ,ale przyidzmy do konkretów,za parę dni będę kupował wreszcie corolle i mam problem, co do sprzęt Audio w tym samochodzie,bo jak wiem z wersji LUNA jest 4 głośniki i nie da rady o większą rozbudowę,więc chciałbym was sie zapytać czy ktoś może ma tą podstawową wersje audio i by sie wypowiedział czy daje rade?Czy gra jak mono radio bez basu i brak czystego dwięku?.A druga rzecz to czy istnieje coś takiego jak pakiet, ospoilerowań,bo jak widzę to jest tylko dostępny w wersji 1,6 VVT-i tylko tylni spojler żadne,grile,progi,przod i tyl,jeżeli tak to wygląda coś jak ala'Tsport wersja???

dzieki za każdą odpowiedz

Cytat:
... za parę dni będę kupował wreszcie corolle i mam problem, co do sprzęt Audio w tym samochodzie,bo jak wiem z wersji LUNA jest 4 głośniki i nie da rady o większą rozbudowę,więc chciałbym was sie zapytać czy ktoś może ma tą podstawową wersje audio i by sie wypowiedział czy daje rade?Czy gra jak mono radio bez basu i brak czystego dwięku?

Mam wersję Terra i też mam 4 głośniki. Jeśli chodzi o brzmienie, to gra cieniutko ale zawsze możesz rozbudować

Cytat:
A druga rzecz to czy istnieje coś takiego jak pakiet, ospoilerowań,bo jak widzę to jest tylko dostępny w wersji 1,6 VVT-i tylko tylni spojler żadne,grile,progi,przod i tyl,jeżeli tak to wygląda coś jak ala'Tsport wersja???

W tym roku faktycznie chyba nie ma W zeszłym można było kupić wersję DYNAMIC. Miała spojlery w standardzie. Nie wiem tylko, czy była z innym silnikiem niż 1.6
A z jakim silnikiem kupujesz i w jakiej budzie???

Rozumiem, że będzie to nówka. Wg mnie bez wysokotonowych to trochę kichowato gra, bo bas jest całkiem całkiem. Ale dołożenie gwizdków to nie problem

Hatchback 3drzwiwy
silnik to 1,6 VVT-i
.Kurcze to nie dobrze tym audio,bo samochodem będę w długie trasy sunął, więc lepiej jak by grało porządne grajko,ale chyba zrobię tak jak doradzacie, że potem sie dokupi i będzie git,aha a ten chromowana koncowka tłumika to takie jak w makro sprzedają atrapki,czy czy można usłyszeć miły warkot??Bo o to sie pytałem w salonie, ale nie mieli na stanie mi pokazać jak wygląda ta końcówka i tak jak bym kupował kota w worku,ale mam nadizje, że toyota zrobiła go porządnie

dziekuje za odpowiedzi

Cytat:
silnik to 1,6 VVT-i

Cytat:
Kurcze to nie dobrze tym audio,bo samochodem będę w długie trasy sunął, więc lepiej jak by grało porządne grajko,ale chyba zrobię tak jak doradzacie, że potem sie dokupi i będzie git

Jak powiedział ślepy koń na Wielkiej Pardubickiej - NIE WIDZĘ PRZESZKÓD. Kupujesz świstaki, suba, lecisz do ASO i Ci zakładają. Jak masz ochotę, to i głośniki w drzwiach też Ci wymienią. Więc w czym problem???

Cytat:
A druga rzecz to czy istnieje coś takiego jak pakiet, ospoilerowań,bo jak widzę to jest tylko dostępny w wersji 1,6 VVT-i tylko tylni spojler żadne,grile,progi,przod i tyl,jeżeli tak to wygląda coś jak ala'Tsport wersja??? dzieki za każdą odpowiedz

Jest coś takiego jak TTE - różne takie właśnie dokładki, zderzaki itp. Doklanie nie wiem, ale popytaj w salonie.

Sprzet grajacy sprawdz sobie na jezdzie probnej...
Ja podczas swojej jazdy wprowadzilem w oslupienie sprzedawce wkladajac do CD plyte z nagrywarki (czy bedzie odtwarzana?) jeszcze przed odpaleniem silnika...
Co do ospoilerowanie i dodatkow - rowniez polecam wersje Dynamic.

Gwizdki najlepiej kup w Toyocie, oryginalne, to założą ci je w zaślepki lusterek bocznych, tak jak są firmowo montowane - tak ja mnie zdjęcia są w profilu.

Tak moim zdaniem jeśli chodzi głośniki to taki zestaw jest całkiem ok - radio mogło by być trochę lepsze (dołożyli by jakiś equalizer) no ale nie można mieć wszystkiego Ważne że nie trzeba go tachać ze sobą wszędzie, albo bać się czy jeszcze będzie czy już nie