Norma ISO 6940

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wie ktoś do kiedy to ważne??

Z tego co wiem to wlasnie wygaslo, albo to jest to samo co FIA 1986 albo ta norma jest jednakowo traktowana w przepisach. W 2006 dozwolone w PPZM, mam nadzieje ze w gorach w HS chociaz bedzie mozna. Nadal nie ma zadnych regulaminow na 2006 a rajd magurski za 4 tygodnie

dzieki za info

A możecie coś szerzej - czego to dotyczy itp.?

też dziś słyszałem z pewnego źródła że normy 6940 i homr 1986 są dopuszoczone w 2006 roku

To jest standard homologowanych elementow ubioru kierowcow/pilotow - na pewno dotyczy butow i rekawic. Tak jak pisalem, z koncem 2005 stracil waznosc w wiekszosci imprez FIA, bedzie dozwolony w rajdowym pucharze PZM, moze w wyscigach gorskich. To samo dotyczy standardu kombinezonow FIA 1986.

norma1986 jest na pewno dopuszczona do pzm (juz w zeszlorocznych regulaminach o tym pisali), do reszty dyscyplin sie okaze jak pojawią sie regulaminy na ten rok. ISO6940 mialo sie skonczyc w 2005 ale mam nadzieje ze dopuszczą w tym roku równiez.
Szkoda by bylo wyrzucac buty, kalesony, golf, balaklawe i rękawiczki....

No ja mam na razie tylko skarpetki i rekawiczki 6940 ale i tak mam nadzieje ze do HS GSMP sie nadadza... Buty 6940 tez mozna kupic tanio nowe. Balaklawa na szczescie FIA 2000.

Na razie jest regulamin PPZM i ISO 6940 jest dopuszczone na sezon 2006. Z tego co pisze w regulaminie to ISO 6940 odnosi sie do butow, bielizny i rekawic. FIA 1986 dotyczy kombinezonow.