Przepisy kulinarne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyżej

No wrzucajcie coś , bo głodny sie zrobiłem

hehe ja umiem zrobic makaron z jajecznica

nooo, jeszcze golonke ugotowac i kawalki kurczaka upiec

co prawda eni do jedzenia a do picia i to dla smakoszy ( mi to nei smakuje)
zamieszczam przepis stercia zmodyfikowany przeze mnie;]
vodka + sok pomidorowy + pieprz
w ilosciach dobieranych indywidualnie;];]

ja moge wrzucic przepis na Piernik ale raczej nie jest to robota na wieczor, chyba ze ktos lubi no to tak:

1 szklanke cukru ubic z 4 calymi jajkami. do tego dodac:
4 dag drozdzy rozpuszczonych w szklance mleka
przyprawe do piernika
1 kwasna smietane
1 lyzke sody
2 lyzki roztopionego miodu
2 lyzki kakao
1/3 szklanki oleju
orzechy wloskie, rodzynki
to wszystko wymieszac mikserem, nastepnie dodawac make (prawie caly kg) az ciasto bedzie geste. Ciasto wkladamy w zimny piekarnik i ustawiamy na ok.100 stopni zeby troche uroslo. to moze trwac nawet do godziny, zalezy jaki wysoki chcemy potem pieczemy w temperaturze ok. 160 stopni. jakies pytania?

Cytat:
2005-07-11 22:21:51, roos1985 pisze:
co prawda eni do jedzenia a do picia i to dla smakoszy ( mi to nei smakuje) zamieszczam przepis stercia zmodyfikowany przeze mnie;] vodka + sok pomidorowy + pieprz w ilosciach dobieranych indywidualnie;];]

fuj ja tego nie pije , nie lubie , a fuj

Ja Piter umiem jajecznice zrobić bez makaronu i kurcza upiec tez

a ja przed chwilka jadlam omlecika z poziomkami mniam ale przepis na omelta pewnie kazdy zna...

a ja ide do kuchni zobaczyc czy mi lodówki nie ukradli

Cytat:
2005-07-11 22:25:21, saseta1 pisze:
a ja przed chwilka jadlam omlecika z poziomkami mniam ale przepis na omelta pewnie kazdy zna...

ja nie znam

Ja wiem jak wody na herbate nie przypalić i to wystarczy

Cytat:
2005-07-11 22:37:33, Piter20 pisze:
ja nie znam

Wiec .. OMLET
SKŁADNIKI : 3 jajka, łyzka mąki, łyzeczka cukru, odrobina proszku do pieczenia(niekoniecznie)

oddzielij bialka od zoltek; do zoltek dodac make, cukier i proszek wymieszac na jednolita mase, z bialek ubic sztywna piane. do ubitej piany dodawac mase z zoltek i powoli wymieszac wszystko...
na rozgrzana patelnie wlac trzoszke oleju i gdy sie rozgrzeje wlac uprzednio przygotowana piane z zoltkami.. piec z jednej i drugiej strony... upieczony omlec przelozyc na talerz i podawac wedlug uznania np. z bita smietana i truskawkami badz tez z truskawkam posypanymi cukrem pudrem..

chyba napisalam po polsku hmm

Cytat:
2005-07-11 22:49:32, saseta1 pisze:
Wiec .. OMLET SKŁADNIKI : 3 jajka, łyzka mąki, łyzeczka cukru, odrobina proszku do pieczenia(niekoniecznie) oddzielij bialka od zoltek; do zoltek dodac make, cukier i proszek wymieszac na jednolita mase, z bialek ubic sztywna piane. do ubitej piany dodawac mase z zoltek i powoli wymieszac wszystko... na rozgrzana patelnie wlac trzoszke oleju i gdy sie rozgrzeje wlac uprzednio przygotowana piane z zoltkami.. piec z jednej i drugiej strony... upieczony omlec przelozyc na talerz i podawac wedlug uznania np. z bita smietana i truskawkami badz tez z truskawkam posypanymi cukrem pudrem.. chyba napisalam po polsku hmm

ja kumac i dziekowac

toz to zajecie na clay niemal dzien

A wystarczy tylko wyklepac na klawiaturze telefonu: 536 36 36

Cytat:
2005-07-11 23:01:06, Piter20 pisze:
ja kumac i dziekowac

prosic zapomnialam dodac ze smazyc na malutkim ogniu

panie docencie tozto raptem 10-15 minu robocizny dluzej sie piecze niz robi

Cytat:
2005-07-11 23:07:22, jose pisze:
A wystarczy tylko wyklepac na klawiaturze telefonu: 536 36 36

u mnie 373 78 47, ale wzgledy finansowe ostatnio nie za bardzo pozwalaja korzystac cza se radzic

Cytat:
2005-07-11 22:49:32, saseta1 pisze:
Wiec .. OMLET SKŁADNIKI : 3 jajka, łyzka mąki, łyzeczka cukru, odrobina proszku do pieczenia(niekoniecznie) oddzielij bialka od zoltek; do zoltek dodac make, cukier i proszek wymieszac na jednolita mase, z bialek ubic sztywna piane. do ubitej piany dodawac mase z zoltek i powoli wymieszac wszystko... na rozgrzana patelnie wlac trzoszke oleju i gdy sie rozgrzeje wlac uprzednio przygotowana piane z zoltkami.. piec z jednej i drugiej strony... upieczony omlec przelozyc na talerz i podawac wedlug uznania np. z bita smietana i truskawkami badz tez z truskawkam posypanymi cukrem pudrem.. chyba napisalam po polsku hmm

troszke complicated, aczkolwiek na pewno pyszne;]... ja zawsz ebiore jajka trzepaczke, dodaje troche wdoy mineralnej koniecznie gazeowanej (pulchneijsze bedzie) lacze wszystko... i na rozgrzana patelnie jak sie zacznei lekko scinac dodaje szczypiorku i groszek... czasem jak mi sie chce to boczku na spod jescze daje (najpierw boczke przysmazam i na to potem omlet leje) i przyprawiam wedlug gust... pieprz sol, zamiast sloi wegeta mozna na sam koniec na gore plasterki sera dac ;];]

Cytat:
2005-07-12 15:20:06, roos1985 pisze:
troszke complicated, aczkolwiek na pewno pyszne;]... ja zawsz ebiore jajka trzepaczke, dodaje troche wdoy mineralnej koniecznie gazeowanej (pulchneijsze bedzie) lacze wszystko... i na rozgrzana patelnie jak sie zacznei lekko scinac dodaje szczypiorku i groszek... czasem jak mi sie chce to boczku na spod jescze daje (najpierw boczke przysmazam i na to potem omlet leje) i przyprawiam wedlug gust... pieprz sol, zamiast sloi wegeta mozna na sam koniec na gore plasterki sera dac ;];]

To ja robię podobnie jak Ty, z tym że bez mineralnej ...i z groszkiem nie próbowałam A zamiast boczku (za tluste) daję kawalki jakiejś wędliny A ser obowiązkowo.. mniami

[ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2005-07-12 19:23:00 ]

A ja i Kati właśnie zajadamy się lodami z bitą śmietaną, posypane to jest gorzką czekoladą... a na potem juz mrozi nam się arbuz

Wszystko sie zgadza ........a może już pora na arbuza ?