MotoNews.pl

Postój miesięczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Za 2 tygodnie wyjeżdzam na miesieczna delegacje i zostawiam moja bestie na otwartym powietrzu. Jak ja zabezpieczyc i co powinienem zrobic ogolnie zostawiajac ja w takie mrozy. Obawiam sie, ze po takiej przerwie wszystko zacznie stukac i pukac. Bestie nie lubia wytchnienia . Jakie jest wasze doswiadczenie.

najtaniej(biorąc pod uwagę ewentualne późniejsze problemy) będzie chyba jednak zostawić na miesiąc samochód na jakimś zamkniętym ogrzewanym parkingu, pozatym ktoś znajomy mógłby odpalić raz na tydzień i ruszyć choć trochę samochód

proponuje uszczelki w drzwiach posmarowac
wd40 wpsikac do zamkow
no i jak wyze gazaz i garaz jescze raz
aku wziac do domu (cieplego), bron boze nie odpinac klem i zostawiac na mrozie

Dzieki za wszelkie info. Czekam w ogole ze zniecierpliwieniem na wszelkie destrukcje pozimowe w blachowie. Az strach sie bac

Najlepiej samochód do garażu i akum do domu. Za miesiąc może już zima trochę odpuści, więc powinieneś mieć spokój z centralnym i drzwiami, a ciepły akum z domu zakręci i odpali...

jesli nie masz mozliwosc wstawic do garazu, to popros kogos, zeby przynajmniej co 2 dzien odpalil Ci autko na 10 min
uszczelki slikonem, a zamki odmrazaczem do zamkow

Albo pożycz komuś z lobowiczów z częstochowy niech się opiekuje Świat nalezy doodważnych...
Ja wiemże jak mi oma stała dwa miechy bo szukałem nowego silnika to później miałem troszke problemu nie ma co jak cos stoi to niszczeje

Cytat:
2006-01-24 00:20:50, facet_ pisze:
proponuje uszczelki w drzwiach posmarowac wd40 wpsikac do zamkow no i jak wyze gazaz i garaz jescze raz aku wziac do domu (cieplego), bron boze nie odpinac klem i zostawiac na mrozie

Broń Boże wd40 do zamków!!!!
Toto ma właściwosci myjące więc wypłucze smar
Zamki lepiej zostawic w spokoju