| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-05-29 21:02:20 Czy masz LPG ?? |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-05-29 21:42:11 tak jak wspomniałeś może to byc nieodpowiednie odpowietrzenie zbiornika paliwa. spotkałem sie z czymś takim i po udrożnieniu przewodów problem zniknął. zdarza się (nie wiem jak w accencie) że trzeba wyjąć pompę paliwową i sprawdzić stan "smoka" i ewentualnie szcze3lności połączeń przy samej pompie. gdzieś to ciśnienie ucieka. a przy wyższych obrotach niestety robi się przymałe do zasilenia wtryskiwawczy.
pozdrawiam |
ULVAR Kraków | 2004-05-30 10:05:00 problem w tym , że powyżej 4,500 obrotów auto dostaje niesamowitego kopa i pięknie idzie. Najgorzej jest na niższych obrotach. pozdr |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-05-30 22:15:53 nie wiem. musiałbym tego dotknąć. podobny objaw jest przy uszkodzonym układzie zapłonowym (głównie kable). |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-02-04 14:25:06
powiedz jeszcze czy objaw ten wystepuje tylko tylko podczas jazdy czy na postoju tez(na luzie) |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2007-02-05 09:34:45 A ja Panowie mam gaźnik w swoim Pony i mam też takie objawy. Jest mułowaty do 4500 obr. a po tym zakresie jakby miał turbinkę. Gdyby były zapchane przewody paliwowe to nie chciałby iść powyżej jakiegoś zakresu obrotów. Ja mam jeszcze taki problem, że zaraz po uruchomieniu zimnego silnika (dosłownie sekunda po uruchomieniu) jest mocny strzał w gaźnik i silnik gaśnie. Za drugim razem już tego nie ma. I co to jest??? |