Minicar 700

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy wiecie ,ze we włoszech startują maluchy i 500tki w pucharze o nazwie minicar 700,zawody cały czas trwaja,i w 2006 tez jadą. ciekawe czy u nas by takie coś wypaliło,jak myślicie???

http://www.ilcinquino.it/ tu kilka ciekawych fotek i patentów

u nas co roku wypala na 3ligowych rajdach w rallycrosie i wyscigach gorskich
a tak powaznie- jestem za!! ale przydala by sie tez klasa swapow 900 hehe

Dobre pomysły... ale trzeba miec $$$$ na ich realizacje

BTW. Strona jest tak napisana ze spadlem z krzesla jak ja zobaczylem W ogole - co to jest ??

Może webmaster zdrzemnoł się na delete lub backspace podzczas przeróbek www

sypie sie nieziemsko pod mozilla... i szata graficzna jak sprzed 10 lat

Layer: na fotce wyglada ten silnik jakby byl zywcem wyjety z maluszka 2 grupy OBR!! i to jeszcze na pradnicy... gdyby nie te modyfikacje: pompa paliwa elektryczna widze! na pradnicy jest pasek zebaty?? sada lambda?? czujnik temperaturu w termostacie?? wiec toto ma jakis komputer? bardzo ciekawe przerobki! ciekawe jakie ma osiagi

Wlasnie wczoraj pisalem ze silnik na oko wyglada na zgodny z przepisami gr 2 (gaznik, chl. oleju, zmieniony naped pradnicy, pompa paliwa itd). Ale nie udalo mi sie wyslac posta i nie chcialo mi sie pisac drugi raz.

A czemu ma służyć wąż prowadzący od pokrywy zaworów do zaślepki pompy paliwa

Wogóle silniczek pikny, ale odmę to ma zrobioną po druciarsku (lewy górny róg zdjęcia )

moge sie tylko domyslac ze słuzy do oleju... w koncu pompka jest smarowana olejem... no a odma- rzeczywiscie gdzies to juz widzialem tyle ze zamiast kanisterka opary schodzily do roznego rodzaju "ustronianek" albo "bonaqua" hehe

2 litrowy pojemnik przystosowany do benzyn (a nie ustronianka) jest wymagany przez zalacznik J i nie jest zadnym druciarstwem. Przeciez jest przymocowany solidnie obejma.

Pany a widzieliście ta wydumke

łooo na pierwszy rzut oka wyglada na jakies 1,1 OHC... ale cos te przewody do chłodnicy wychodza jakby z pokrywy rozrzadu czyli jak w silniku z 500 lub 126:| jezeli tak to juz nie jest pokrywka rozrzadu
no i chłodzenie cieczą... ładna rzeźba...

dla ciekawskich...

i reszta fotek ADRES

[ wiadomość edytowana przez: KrauzeR dnia 2006-01-14 13:00:19 ]