MkV reflektory przednie, RS vs. zwykłe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie.. czym one się właściwie różnią ?:>
Doczytałem że żarówki mają inne i sa inaczej zbudowane wewnątrz.
Osobno długie, osobno mijana, a postojówki zamiast kierunków tak??
Wtedy kierunki tylko na błotnik, tia ??
Powiedzcie mi, czy jest sens przekładać do zwykłego essa takie cuś, czy różnią się one jakoś jeśli chodzi o wygląd ?
Są "ładniejsze" ?

pokazywalem dzisiaj czym sie ruzniązderzaki RS od zwyklego ale roznice lamp tez tu widac bardzo dobrze

jak widac roznią sie znacznie od siebie:]

Bardziej "spałasczają" przód samochodu. Taki zgrabniejszy dla mnie się robi. Lepiej oświetlają drogę, napewno na długich.

Kierunki wtedy też w zderzak, na błotnik nie koniecznie.

Przy seryjnym zderzaku zrobi się szpara pomiędzy lampami a zderzakiem.

Wady - ceny używek jak by co...

oki czyli z fotek widzę że są one dłuższe w stronę błotnika deczko.
szpara się robi więc ciut niższe są całe, a czy ktoś mi powie jak jest z resztą wymiarów??
są dłuższe w stronę grila??
Chodzi mi o to że mam narazie zwykłe lampy no i zrobiłem sobie z maską (foto w profilu) zastanawia mnie czy temat lamp RS jest wogóle realny przy takiej masce, tzn czy żeby to ładnie wyglądało nie muszę maski znowu modyfikować...

w stronę grilla są takie same

czyli poza brakiem kasy na takowe nie powinienem miec problemów tia ?:>

Tia

Elektryka tylko jeszcze

Tzn kostki i tak zrobic elektryke ,ze jak wlaczysz dlugie to ,zeby mijania Ci nie gasly

[ wiadomość edytowana przez: Seba dnia 2006-01-14 16:38:41 ]

okej, dzięki za info, elektryka pikuś bo i tak jest przekombinowana z dodatkowymi przekaźnikami dla mocniejszych żarówek

są o ok 2 cm szersze i wchodzą w błotnik , gdzie montuje sie pozycyjne światło ( inne od zwykłego kierunku ).
Lampy oświtlają lepiej droge przy dobrych żarówkach , a w moim modelu Światła drogowe ( długie ) zapalając sie nie wyłączają świateł mijania co daje podwójny efekt światła super dają w nocy

pozdro RedCar

A jeszce nie jestem pewny czy są tak samo mocowane jak zwykłe lampy bo napewno część metalowa mocująca jest inna w modelu RS a inna w zwykłym , wiem bo wymienaiłem po stłuczce i czekałem na listwe 2 tygodnie.