Wkładka zamka..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie na temat zamka drzwi kierowcy,czy ktoś może wymieniał wkład i czy jest możliwość przestawienia nowego bębenka na stary kluczyk(słyszałem że jakoś to robją.)
Pozdrawiam

zalezy w jakim stanie jest stary bebenek jesli ma poniszczone i pogiete blaszki to bedzie trudno..jesli blaszki sa ok to mozna je przelozyc

Ja za taka usługe do golfa IV zapłaciłem 100zł i trwało to jakieś 0.5 h. Namiar Ul. Żelazna 83/85 cięzko trafić bo jest to na osiedlu za szlabanem ochrony. telefon 22654 15 15 lub 602 289 104
nie jest to żadna reklama, ale gośc bardzo miły, wygadany a co ważne złota rączka fachu zamkowca.

na gieldzie w gliwicach tez siedzi sobie koles i dorabia zamki do kluczyka... nawet nie musisz mu dawac starego zamka. Moj wujek miał totalnie rozwiercony zamek w seacie. Zapłacił 70zł i czekalismy niecałą godzinke.

Cytat:
2006-01-12 19:46:54, Robert-wilk pisze:
Ja za taka usługe do golfa IV zapłaciłem 100zł i trwało to jakieś 0.5 h. Namiar Ul. Żelazna 83/85 cięzko trafić bo jest to na osiedlu za szlabanem ochrony. telefon 22654 15 15 lub 602 289 104 nie jest to żadna reklama, ale gośc bardzo miły, wygadany a co ważne złota rączka fachu zamkowca.

Robercie..jestes wielki...ale hmm nie wiem czy zauwazyles..z nowej huty na zelazna to przez kielce i radom niecale 300km wiec kolega chyba sie nie skusi

HAMAS w zeszłym tygodniu miałam wymieniane zamki tak od kierowcy jak i od pasażera. Pytania o wymianę kieruj do Kolegi Klubowego ANDI_K ze Szczecina, bo On się tym zajmował, więc wiedzę posiada bardzo świeżą i z pewnością nie zapomniał jak się czyni powinność w temacie

Nie najmniejszego problemu z dostosowaniem nowych bębenków pod stary klucz.Ostatnio robiłem coś takiego dla jednego z klubowiczów i z tego co wiem to wciąż działa

Cytat:
2006-01-13 08:25:05, Kiniusia pisze:
HAMAS w zeszłym tygodniu miałam wymieniane zamki tak od kierowcy jak i od pasażera.

To tam jest jakiś zamek )))

Wysłany: 2006-01-13 08:54:01 Powiadom o tym poście ^

Nie najmniejszego problemu z dostosowaniem nowych bębenków pod stary klucz.Ostatnio robiłem coś takiego dla jednego z klubowiczów i z tego co wiem to wciąż działa

Mam prosbe moglbys napisac jak to przelozyc.

Ja to robiłem sam i też działa sprawa jest prosta - po rozłożeniu obu zamków (wkładów) przekładamy blaszki zapadkowe ze starego zamka do nowego i jest jak oryginał. Jeżeli któraś blaszka nie jest w najlepszej formie to mozna ją po prostu pominąć i nie dawać nic. Warunek : blaszki musza być w takiej samej kolejnosci

Wymieniłem działa jest OK.
Czy ktoś wie czym te blaszki różnią się od siebie.
W bębenku od bagażnika powyciągałem i teraz nie wiem gdzie która.!

A ja mam nieco inny problem... potrzbuje gniazdo wkładki... tzn tą czesc którą przykreca sie do klamki od wewnątrz drzwi... cały ten docisk... i dodatkowo jeszcze plastikowy element do którego doczepiony jest wodzik,który otwiera/zamyka zamek (takie biał ustrojstwo) U mnie to popekało...i gniazdo całej wkładki jest masakrycznie wyrobione. Wczoraj włozyłem w gniazdo kawaleczek grubej folii... ale niewiele to pomaga.. i nadlugo nie wystarczy. Czy dostane gdziekolwiek taki element??

Ja to wszystko mam i to w bardzo dobrym stanie.

Cytat:
2006-01-13 17:16:06, HAMAS pisze:
Wymieniłem działa jest OK. Czy ktoś wie czym te blaszki różnią się od siebie. W bębenku od bagażnika powyciągałem i teraz nie wiem gdzie która.!

jesli cie dobrze zrozumialem to jestes mistrzem swiata te blaszki musza byc ustawione tak ze jak wsadzisz kluczyk to wszystkie sa w jednej linii..i najsensowniejszym sposobem jest podmienianie blaszek pojedynczo po kolei..wyjmujac wszystkie na raz robimy sobie niezla ukladanke potem