MotoNews.pl
1 Spalanie :( i spręrzyny (131488/26) - PT

Spalanie :( i spręrzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie dwa pytanka jedno to co moze byc nie tak ze moje autko lyka tak ok. 14 l na 100km paliwa przy normalnej jezdzie a gazu nie mam
a drugie to na temat sprerzyn od astry gsi
mianowicie czy zarowno przod jak i tyl bedzie pasowal i czy duzo autko mi sie obnizy...

z gory thx...

Cytat:
2006-01-16 11:56:20, wolczan pisze:
przy normalnej jezdzie

Co to jest "normalna jazda?" Zdefiniuj.

bez zbytniego zylowania silnika i krecenia powyzej 4 tys obr/min oraz jazdy z maksymalnie otwarta przepustnica... taki wyjasnienie wystarczy?

Połowę wiem. Jeszcze napisz czy trasa czy też miasto i jakiej długości jazda za jednym razem. Mnie przy przebiegach 3-5 km, 3-5 x dziennie przy mocnym mrozie spalił 14,5l.

robie dziennie jakies 35km z czego rano jak jade do szkoly to mam jakies 13km czyli tryb jazdy miejskiej ale wczesniej spalanie oscylowalo na poziomie 9l

[ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2006-01-16 12:58:27 ]

Cytat:
2006-01-16 12:50:46, piotr_ek pisze:
Połowę wiem. Jeszcze napisz czy trasa czy też miasto i jakiej długości jazda za jednym razem. Mnie przy przebiegach 3-5 km, 3-5 x dziennie przy mocnym mrozie spalił 14,5l.

Mój w tych samych wrunkach pali 14 l ale gazu - silnik 1,8 a na benzynie nigdy nie sprawdzałem - szkoda kasy

Cytat:
2006-01-16 12:57:26, wolczan pisze:
ale wczesniej spalanie oscylowalo na poziomie 9l

W zimie rozumiem, bo na 13 km to auto się nie zdąży nawet nagrzać porządnie... niestety.

to za to narazie thx... juz myslalem zeby sie wybrac do daewoo na regulacje...
a co z tymi sprezynkami??

ja mam sprezyny z astry gsi, obnizy sie ale niewiele w stosynku do seri jak zmierzyłem to przód chyba 5 cm a tył z 3,

wiktor_
kupiles oryginaly czy zamienniki? i ile zaplaciles?

poza tym 5 i 3 to bardzo duzo z tego co pamietam to ventury mniej obnizaly
niema problemow zima??? i ze studzienkami???

[ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2006-01-16 16:59:38 ]

kupiłem używane za niepamiętam już ile ale napewno ponizej 100 zł;
teraz wydaje ci sie że dużo, ale ja zmieniłem te sprężyny po wymianie amortyzatorów na gazowe a na nich samochód poprostu wyszczelił do góry wyglądał prawie jak terenowy samochód tak wielkie miał prześwity między nadkolami;

teraz jest tak ze między błotnikiem a opona mieszczą sie na styk dwa palce a wczesniej na starych spręzynach mogłem włożyc tam buta,

Cytat:
2006-01-16 13:06:53, piotr_ek pisze:
W zimie rozumiem, bo na 13 km to auto się nie zdąży nawet nagrzać porządnie... niestety.

Jak to nie... Przy - 10 wystarczy 6-7 km...

Ps.

Teraz jestem kozak z nowym termostatem

Cytat:
2006-01-18 13:57:30, Zoltar pisze:
Jak to nie... Przy - 10 wystarczy 6-7 km... Ps. Teraz jestem kozak z nowym termostatem

A co z olejem w silniku (częściowio się nagrzeje) i skrzyni biegów (w tej temp. to prawie masło)-odpal silnik wrzuć na luz puść chamulce i puść sprzęgło - i co?

Cytat:
2006-01-18 17:01:59, rysiu1 pisze:
A co z olejem w silniku (częściowio się nagrzeje) i skrzyni biegów (w tej temp. to prawie masło)-odpal silnik wrzuć na luz puść chamulce i puść sprzęgło - i co?

Hehe mi jezdie ... normalnie jak automat - puszczam sprzęgło i hamulec i na luzie auto rusza do przodu

Normalka.

Na 2 nawet przyśpiesza

Efekt "ssania"

ja mam sprezynki do sprezedania obnizajace urzywane od wrzesnia do grudnia na gwarancji do sierpnia jak chcesz to daj znac na priw