[125p] wskazówki dotyczace malowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje jakichs wskazuwek bo planuje przemalowac fiata wiosną, chodzi przede wszystkim jakie to koszty bo sprzet i miejsce posiadam do roboty u znajomego, chodzi o to ile beda kosztowac materialy(pistolet, lakier, podklad itp.)
moze macie tez jakies koncepcje jak to najpeiej i najsprawniej zrobic, chodzi o zmiane koloru z 'kosci soniowej' na kolor ciemny granat lub czarny, zastanawialem sie tez nad srebrnym

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2006-01-14 13:18:45 ]

dobry pistolet >100 .
tanszych nie masz co kupowac....

lakier zalezy od firmy. czy renolak czy akryl czy metalic czy perla czy kameleon itd itp....

najtanszy akryl z serdi DYNA w kraku ~30zl za puche.
podklad najtanszy pod akryl ~35zl

plus do tego szpachla papiery itp itd

Cytat:
dobry pistolet >100 .
tanszych nie masz co kupowac....

za stówe to możesz sobie kupić pistolet ale na kapsle. Poza tym jak masz go użycz tylko raz to lepiej pożycz (przy okazji waź sobie też 2 dysze- do gruntu i bazy)
Cytat:
najtanszy akryl z serdi DYNA w kraku ~30zl za puche.
podklad najtanszy pod akryl ~35zl

jak chcesz to mieć zrobione dobrze to nie kupuj takiego gówna jak DYNA! Polecam New Chema (na puszce bedzie pisalo 777) Najlepiej kup sobie grunt i baze z tej serii. A i jak to ma być srebrny to kup jasny grunt. No i jeśli masz coś kitowane (albo chcesz zrobić idealnie) to pryśnij jeszcze szpryckitem. Wygladzisz tym samym wszystkie nierówności. No i to chyba tyle na początek

Cytat:
2006-01-14 15:20:57, DAWCY pisze:
jak chcesz to mieć zrobione dobrze to nie kupuj takiego gówna jak DYNA! Polecam New Chema (na puszce bedzie pisalo 777) Najlepiej kup sobie grunt i baze z tej serii. A i jak to ma być srebrny to kup jasny grunt. No i jeśli masz coś kitowane (albo chcesz zrobić idealnie) to pryśnij jeszcze szpryckitem. Wygladzisz tym samym wszystkie nierówności. No i to chyba tyle na początek

czyli przykladowo takie jak te mam sobie odpuscic?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79888155
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80860874

narazie na raz ma wystarczyc, wiem ze jest pistolet ale stary i chyba juz w nienajlepszym stanie, czy do jednokrotnego lub dwukrotnego uzytku nie moze byc tanszy pistolet?

znacie moze jakis internetowy sklep w ktorym znalazlbym wszsytkie potrzebne materialy?

no i moze wieciejaka ilosc podkladu i lakieru bylaby potrzebna?

[ wiadomość edytowana przez: przemoprzemo dnia 2006-01-14 18:29:10 ]

Cytat:
czyli przykladowo takie jak te mam sobie odpuscic?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79888155
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80860874

z tanimi badziewiami nigdy nic nie wiadomo. Ceny dobrych pistoletów zaczynają się od 1000zl. ja bym nie ryzykowal zwlaszcza z wlasnym samochodem Najlepiej pożycz od kogoś dobry sprzęt i zrób jak należy A z materialami też większego problemu nie ma więc nie widze powodu żeby kupować na internecie. Znajdz w mieście jakiś dobry sklep (najlepiej glasuritu albo sikkensa ewentualni du pointu) Spytaj jeszcze sprzedawcy o szczególy to ci doradzi

na obecna chwile nie przypominam sobie nikogo zeby pozyczyc dobry pistolet moze cos sie znajdzie..
co do materialow to nie chcialem kupowac w sklepie internetowym a sprawdzic jaka kwote mam przygotowac.

macie moze jakis dobry sposob na przygotowanie samochodu do malowania?

Cytat:
macie moze jakis dobry sposob na przygotowanie samochodu do malowania?

wiesz co jak ty tego nigdy wcześniej nie robileś to daj to może komuś kto się na tym zna bo efekt końcowy może cię zdziwić

nie robilem nigdy..

nie wiem z czego sie smiejesz.

poza tym piszac czy macie jakies sposoby bardziej chodzilo mi o to aby sprawdzic czy taka wersja ktora planuje zrobic bedzie dobra.

oczywiscie bede robil ze znajomym, a cala robote mozna powiedziec ze bedzie nadzorowal czlowiek kttory juz troche sie na tym zna, ktory wlasnie posiada sprzet do tego potrzebny.

chyba nie ma nic zlego w tym ze chce zdobyc jak najwiecej wiedzy teoretycznej przed robieniem. szukalem artykulow w internecie i nie moglem znalezc...

z jednej strony chce zrobic cos sam, po drugie nie mam ppieniedzy zeby placic za robocizne drugie tyle co za materialy lub jeszcze wiecej.

Cytat:
2006-01-14 20:28:02, DAWCY pisze:
Ceny dobrych pistoletów zaczynają się od 1000zl.

jasne a za dobrego fiata 126p trzeba dac 30000€

dobry niedrogi i ma duzo regulacji

nieco lepszy lepiej wykonany i inna firma

tymi pistoletami spokojnie wszytko ladnie wymalujesz. a pistolet za 1000 kupisz sobie jak bedziesz mial swoj zaklad i 10 lat doswiadczenia....

ale jak nigdy tego nie robiles to pocwicz duuuzo

Cytat:
tymi pistoletami spokojnie wszytko ladnie wymalujesz. a pistolet za 1000 kupisz sobie jak bedziesz mial swoj zaklad i 10 lat doswiadczenia....

Nie napisalem żeby je kupowal tylko że tyle kosztują

Cytat:
2006-01-15 00:23:22, przemoprzemo pisze:
nie robilem nigdy.. nie wiem z czego sie smiejesz. poza tym piszac czy macie jakies sposoby bardziej chodzilo mi o to aby sprawdzic czy taka wersja ktora planuje zrobic bedzie dobra. oczywiscie bede robil ze znajomym, a cala robote mozna powiedziec ze bedzie nadzorowal czlowiek kttory juz troche sie na tym zna, ktory wlasnie posiada sprzet do tego potrzebny. chyba nie ma nic zlego w tym ze chce zdobyc jak najwiecej wiedzy teoretycznej przed robieniem. szukalem artykulow w internecie i nie moglem znalezc... z jednej strony chce zrobic cos sam, po drugie nie mam ppieniedzy zeby placic za robocizne drugie tyle co za materialy lub jeszcze wiecej.

renowacja-nadwozia

lub wejdz na forum renowacja nadwozia tutaj na motonews,
napewno cos znajdziesz.

dzieki napewno sie przyda!

PG masz moze gg? moze znalazlbys troche czasu zeby pogadac na ten temat bo jednak na forum ciezej sie dogadac.. a potrzebowalbym takich konkretnych informacji..

Cytat:
2006-01-15 22:49:26, przemoprzemo pisze:
dzieki napewno sie przyda! PG masz moze gg? moze znalazlbys troche czasu zeby pogadac na ten temat bo jednak na forum ciezej sie dogadac.. a potrzebowalbym takich konkretnych informacji..

w moim profilu jest