| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qjik Fiat 125p krasnystaw | 2006-01-09 11:43:33 Witka!!!
W lecie udało mi sie go rozbujać do 170 (z góry), a teraz na prostej 90 z wielkim trudem ledwo wyciąga o 100 zapomnieałem już dawno. Mam silnik z poloneza caro i 5 skrzynie. Niemogę wkręcić fiaciora nawet do 4000 obr. bo dusi się i im więcej gazu mu dodaję tym jest gorzej, szarpie i niema siły jechać. Tak samo jest na gazie i na benzynie. Niewiem co sie stało ale domniemam że coś z elektryką, może zapłon? Ps> w tym tygodniu wymieniłem mu świece ale nic się nie zmieniło. No może trochę lepiej pali. Jak się cosik znacie to napiszcie to może sam będę umiał to zrobić i zaoszczędzę na fachowcu
POzdro i wszystkiego NAJ w NOWYM
[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2006-01-09 11:53:28 ] |
Podkrecony_Ziutek Głubczyce | 2006-01-09 12:28:49 Miałem to samo. Po prostu w rozdzielaczu kabelki popękały, a że miałem w bagażniku nowy to wymieniłem i wszystko gra |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2006-01-10 15:35:51 a myślałem że tylko mnie sie takie cuda zdażają i tylko mi zostają w ręce pedały gazu... |
qjik Fiat 125p krasnystaw | 2006-01-10 16:54:31 A tak przy okazji dokonałem wczoraj dziwnego odkrycia a mianowicie jak na benzynie zatkałem mu wlot powietrza do filtra to nic się nie tsało i niezgasł!!!
Tak jak by powietrze zasysał z innego miejsca. Ale jak przeżuciłem go na LPG i zatkałem wlot do filtra to od razu zgasł
I niewiem czy gaźnik mam jakiś dziurawy czy co że na gazie niedziała bez tlenu a na benzynie chodzi jak gdyby nigdy nic
BEZTLENOWIEC |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2006-01-10 17:03:45 wszystko jest ok. puszka filtra nei jest idealnie szczelna dlatego na benzynie chodzi, natomiast na gazie nie, bo ibnstalacja gazowa jest duzxo bardziej wrazliwa na wszelkie zmiany podcisnienia |
qjik Fiat 125p krasnystaw | 2006-01-16 11:44:40 Dokładnie miałeś rację, oFiltr nie jest szczelny bo nie przyuważyłęm 2 dziurek od spoduw filtrze
Ale mocy i tak nieudało mi sie przywrucić. W sobotę rozkręciłem cały gaźnik i przeczyściłem wszystko i nic. Dodaję mu gazu a on zdycha. Chyba wizyta u specjalisty jest nie unikniona, może to zapłon ale ja w to paluchów nie pcham bo się nieznam |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2006-01-16 16:08:07 jak dodajesz gazu a on zdycha to pewnie dostaje za malo paliwa. Moze wina lezy po stronie pompy lub nieszczelnosci przed pompa a nie po stronie gaznika?
|
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2006-01-16 16:11:26 Kosa ma racje sprawdź no pompe paliwa i ew. przewody paliwowe, a potem dopiero do specjalisty |
qjik Fiat 125p krasnystaw | 2006-01-17 14:49:16 Sprawdzę dzisiaj, ale jek by przewód paliwowy był by nieszczelny to na gazie nic się złego nie powinno dziać i odwrotnie. A on i na gazie i na benzynie nie idzie.
Przedwczoraj rozkręcał się do 3500obr/min, a dzisiaj do 3000 go już nawet wkręcić niemogłem. W najgorszym bądź razie zrobię mu miejsce u babci w pokrzywach za stodołą |
Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2006-01-17 14:55:47
Jeśli na gazie nawet się nie chce kręcić , to coś tu jest dziwnego... , a na postoju kręci się do ilu ( na luzie ) ?? też do 3500 ?? Jeśli też kręci się tak nisko , to sprawdź czy przepustnica otwiera się całkiem - niech Ci ktoś nadusi na gaz i zobacz ile się otwiera , a jeśli nie chce się wyżej kręcić , to może to jest wina aparatu zapłonowego ?? Już mi więcej pomysłów nie przychodzi do głowy.... Sprawdź to i odezwij się .
Pozdro. Piotrek. |