Racing Garage - czyli moje FIAT"y i inne graty ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Uznałem, że najlepiej będzie założyć jeden temat i ciągnąć go dłużej niż wrzucać nowe za każdym razem jak nabędę kolejny pojazd .
Tak więc w dniu dzisiejszym, z pomocą kolegi Prozak'a (BIG THX, szkoda ze niedlugo od nas odejdzie ;( (FWD SUXX)), nabyłem kolejne autko do mojej furious stajni, w której jak pewnie większość wie są już trzy Fiaciki . Tym razem jest to DF w sedanie, koloru... jeszcze nie nazwałem , rocznik '77, silnik 1.3. Oczywiście zagazowany (2-letnia instalka), blacha w stanie dobrym (najlepsza ze wszystkich moich autek), choć dokładnie to się okaże po rozebraniu wnetrza i wjechaniu na kanał. Jutro porobie troche wiecej fotex'ów i dogłębnie go przejrzę. Na pierwszy rzut pójdzie uszczelka pod głowicę i termostat, bo coś sie strasznie grzał po drodze. Raz doszedł do czerwonego i coś stracił "pare" - musielismy sie zatrzymać zeby ostygł... V-max na "autostradzie" na razie 120 z groszem - lekkie luzy w kierownicy i skręcona gazownia nie pozwoliły tymczasem na wiecej.
Dobra, więcej dopisze po dokładnych oględzinach. Tymczasem fotex:

Rejs, Ty wariacie!

wyglada praktycznie jak moj - z wyjatkiem tego ze ja mam 1975 i wersje full wypas czyli 1500

rejs, czytac ciebie to masakra dla oczu, ale furke masz fajna, a inne zajebiste tez, pewnie, hehe! gratuluje! ty to jestes caritas dla fiatow!

Ja powiem tylko jedno-znowu nowy fiat

Niedługo miejsca ci nie starczy

Cytat:
2004-10-27 22:07:18, Rys1977 pisze:
wyglada praktycznie jak moj - z wyjatkiem tego ze ja mam 1975 i wersje full wypas czyli 1500

Spoko spoko, mój jak skończę też będzie full wypas - najlepsze elementy z roczników '75-'91 .
A miejsca raczej za prędko nie zbraknie - ktoś potrafi przeliczyć 10ha na Kanty? No dobra, niech będzie 5 ha bo prawie połowa to tereny "górzyste" i ciężko tam parkować (co widać na filmie z RejsParty-profil ) no i troche miejsca do manewrowania...

BTW - zapomniałem o jednym ważnym fakcie odnośnie nowego nabytku. Oczywiście w tym roczniku jeszcze chromów moc (chociaż np. kliny w uszczelkach szyb już niezbyt się świecą) więc kratki w słupkach, ramki kierunków itp., ale jak bym Q..wa dorwał tego co zderzaki na czarno pomalował to bym pacjenta zmielił ręczną maszynką do mięsa . Poza tym z przodu opony bliskie slick'om, z tyłu lepszy bieżnik ale... z jednej strony Vivo a z drugiej D-124...
Ale jest jedna bardzo pozytywna cecha - lampki w drzwiach banglają jak trza po otwarciu . Jedna sie poddała ale to sie opanuje. Bajerka jest...

niedlugo bedzie post: "zbieram na OC "

A na powaznie to Respect za taka kolekcje

Cytat:
2004-10-28 00:03:45, kowalma pisze:
niedlugo bedzie post: "zbieram na OC " A na powaznie to Respect za taka kolekcje

to juz bylo

Na OC ciągle zbieram, ale do jednego .
Reszta Kant'ów nie jezdzi po publicznych wiec nie potrzbują na razie :]

Cytat:
2004-10-28 00:06:08, Race_D pisze:
Na OC ciągle zbieram, ale do jednego . Reszta Kant'ów nie jezdzi po publicznych wiec nie potrzbują na razie :]

W świetle prawa potrzebują OC

W świetle prawa to wszystko wygląda nieciekawie - dobrze że mam okularki-spawarki i to światło mnie aż tak nie razi

Race - Ciebie powinni już leczyć
stawiam diagnozę że jesteś chory na "FSO maniacus maksus"

na szczescie nie mam ani placu ani kasy, bo bym juz fiaty musial ukladac jeden na drugim, hehe, co okolo 2010 roku bedzie grozilo rejsowi, buehehehehe! moze stawiaj je bokiem? a moze wyrownaj teren?

Czyli dla dobra innych fiatow trzeba z jednego buldożer zrobic

Race gratuluje nastepnego nabytku

pozdr

Heh...
Gdybym dysonował ciut miejsca też pewnie miałbym mini szrocik.
Może pstrykniesz zdięcia wszystkim naraz.

Gratulki.
A ten 77 1.3 nadal cię intersuję

Który? Bo już się trochę gubie w tym wszystkim .
A w ogóle to się głupio nie pytaj - to tak jak byś krowepytał czy ją soczysta trawka interesuje .

Ale wróćmy może do samego autka. W świetle dziennym prezentuje się oto tak:

(fotka robiona z daleka na zoom'ie, niedługo będzie coś bardziej reprezentatywnego ) .

A oto co znalazłem właśnie przed chwilką grzebiąc w schowku:

Jeno troche tandetnie mi to wygląda więc sie zastanawiam czy to takie gałki były montowane onegdyś czy to tylko tania podróbka .

no ladnie ladnie. Gratuluje i zycze Ci wielkiego parkingu

Cytat:
2004-10-28 00:06:08, Race_D pisze:
Na OC ciągle zbieram, ale do jednego . Reszta Kant'ów nie jezdzi po publicznych wiec nie potrzbują na razie :]

ojj... UFG z kara 3800zl cie naprostuje - WSZYSTKO co jest zarejstrowane MUSI miec OC, chociazby z auta zostala tylko tablica rejestracyjna... OC jest to cos jak podatek od posiadania

Zeby nie byc gołosłownym, podstawa prawna:

Ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych, UFG i PBUK z 22 maja 2003 Dz.U. 2003
Nr 124, poz. 1152
Art. 23 p.1

pozdrawiam i polecam oplacic OC bo jak za 3DF'y bez OC przyłożą ci kare....