Czas rozgrzewania silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O sprawach "okołotermostaowych" było kilka wątków wczesniej, ale pozwolę sobie zacząć nowy bo nie chcę się wcinać do tamtego.
Podajcie po jakim czasie, przebiegu w aktualnych warunkach pogodowych nagrzewa wam się silnik i stabilizuje temperatura.
U mnie od startu , bez nagrzewania silnika na parkingu przy jezdzie po mieście temperatura stabilizuje się po ok 4 km , bez włączonego ogrzewania. Przy włączonym po ok 5 km.
Termostat wymieniłem w październiku ubiegłego roku.
MKVII - benzyna 1.3

Trzymajcie się ciepło i poręczy.

Cytat:
2006-01-31 10:18:40, gregor_ski pisze:
O sprawach "okołotermostaowych" było kilka wątków wczesniej, ale pozwolę sobie zacząć nowy bo nie chcę się wcinać do tamtego.

Nie bardzo rozumiem co w tym złego...od tego są tematy postów żeby się w nich wypowiadać...po co tworzyć duplikaty?

Zerknij TU

Zachęcam też do korzystanie z SZUKAJ....to często najskuteczniejszy sposób na znalezienie żądanych informacji!

Cytat:
2006-01-31 12:56:38, edis4 pisze:
Nie bardzo rozumiem co w tym złego...od tego są tematy postów żeby się w nich wypowiadać...po co tworzyć duplikaty? Zerknij TU Zachęcam też do korzystanie z SZUKAJ....to często najskuteczniejszy sposób na znalezienie żądanych informacji!

Właśnie skorzystałem

No i co? Ugryzło?

wyszukiwarka nie gryzie
a i mysle ze takie dane co podales sa zupelnie w normie, choc kiedys jak jechalem corsa 1.4 mojego taty to nawe 4km nie zrobilem jak byla juz rozgrzana, ale w palnik dostala wtedy ostro

[ wiadomość edytowana przez: sim_on dnia 2006-02-02 00:22:23 ]