MotoNews.pl

Redukcje do hydro rękawa, jak??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja pompa padła już od jakiegoś czasu, zakupiłem nową, i teraz pytanko, jedą redukcje moge wykręcić i przełożyc bo to nie problem (pompa od DF) ale co z drugim?? Jak tam zrobić redukcje?? jakieś może ryzunki foty poglądowe?? Niestety nie moge rozebrać tego co mam w samochodzie bo musze czymś do pracy jeździć a jak coś by coś sie popsuło to bez hampli raczej nie chce jeździć.

[ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2006-01-09 21:17:02 ]
[ powód edycji: nie z.... tylko popsuło :D ]

Napisz spokojnie.
Rozumie mże chodzi o Hydro rękaw.
Zmieniłes pompe czyli masz 2 przewody od pompy głównej do hydro rekawa.
i od hydro rekawa do trójnika
i brakuje ci redukcji umozliwiajacej montaz przewodwó w nowej pompie od rekawa tak ??

Cytat:
2006-01-09 20:18:05, Try3ek pisze:
Moja pompa padła już od jakiegoś czasu, zakupiłem nową, i teraz pytanko, jedą redukcje moge wykręcić i przełożyc bo to nie problem (pompa od DF) ale co z drugim?? Jak tam zrobić redukcje?? jakieś może ryzunki foty poglądowe?? Niestety nie moge rozebrać tego co mam w samochodzie bo musze czymś do pracy jeździć a jak coś by coś sie popsuło to bez hampli raczej nie chce jeździć. [ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2006-01-09 21:17:02 ] [ powód edycji: nie z.... tylko popsuło ]

czy Tobie chodzi o to że masz nową pompe od df'a i jedno z wejsc pompy trzeba przerobić?
jeżeli tak to można do tokaża oddać-zrobi redukcje...

Jedna redukcja to pukuś, druga jest problem bo tam nie ma gwintu, a mi to ojciec w pracy robi, on chce to gwintować i wkręcić, ale z tego co widze w mojej starej to tam raczej to nie jest wkręcane, więc pytanie jest jak wy to robicie, bo może czasem w pracy nie mieć takiego gwintownika i wtedy będzie problem. Może są jakieś inne prostrze rozwiązania?

Cytat:
2006-01-10 12:39:14, Try3ek pisze:
Jedna redukcja to pukuś, druga jest problem bo tam nie ma gwintu, a mi to ojciec w pracy robi, on chce to gwintować i wkręcić, ale z tego co widze w mojej starej to tam raczej to nie jest wkręcane, więc pytanie jest jak wy to robicie, bo może czasem w pracy nie mieć takiego gwintownika i wtedy będzie problem. Może są jakieś inne prostrze rozwiązania?

są,założyć inną pompke (skoda zdaje sie)

ja mam do odebrania właśnie deefowską pompke od tokarza-jak odbiore to bede mógł zapodac fotki co i jak...

Nie wiem czy masz jeszcze ta moja pompe ze 125p czy juz inna - ja zanioslem ja do tokarza, ktory zrobil gwint w pompie i wkrecil redukcje. W ta redukce z kolei wkrecany byl przewod ze standardowa koncowka maluchowska.
Drugi otwor ma gwint, wiec pozostalo tylko dorobic redukcje, ale juz bez gwintowania pompy.
O ile dobrze pamietam tam jest gwint 20x1.5 w tej mojej redukcji.

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-01-10 13:24:32 ]

jeszcze jest ale już umarła
Czyli tak jak ojciec mówił ze gwintować, czyli myśle że sobie z tym poradzi o ile bedzie miał gwintownik bo tam bodajże wychodzi 24 a to nie każdy ma, zobaczymy jak to będzie.
Mar125 - miło by było jak by były jakieś fotki, przynajmniej ojciec nie musiał by eksperymentować

A moze i 24 tam byl nawet..nie pamietam. Wiem, ze duzo materialu tam nie zostalo, bo w miejscu gdzie wchodzi uszczelka do pompy jest prog, jak sie go ztoczy, to scianka zostaje dosc cienka, ale da sie nagwintowac

Cytat:
2006-01-10 21:38:48, bart322 pisze:
A moze i 24 tam byl nawet..nie pamietam. Wiem, ze duzo materialu tam nie zostalo, bo w miejscu gdzie wchodzi uszczelka do pompy jest prog, jak sie go ztoczy, to scianka zostaje dosc cienka, ale da sie nagwintowac

dokladnie jak pisze bart....
jak odbiore to zapdam fotki

ja mam tak (pompa od sprzegla DF):

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
To mi zrobił tatuś jutro montuje, nie było gwintownika 24 więc było zrobione bardzo sprytnie
Pompa rozebrana i podgrzana, oczywiście już wytoczone wszystko wcześniej, a redukcja wychłodzona, dla bezpieczeństwa został dodany klej, druga redukcja normalnie zrobione, gwintowaniem. Podziwiam mojego ojca za to że wymyślił jak to stworzyć i to nie pierwszy raz coś tak sprytnego wymyslił

kupilbys pompe od skody i nie trzeba by bylo rzezbic w gownie. plag and play jest

a to czemu mi nikt nie powiedział ze od skody nic nie trzeba robic...kurde a ja za tą pół poznania zwiedziłem, eee ale ważne że jest juz zrobione. I znów przysłowie "Mądry polak po szkodzie" ech coś w tym jest

Cytat:
2006-01-13 21:22:11, Try3ek pisze:
I znów przysłowie "Mądry polak po szkodzie" ech coś w tym jest

W Twoim przypadku po Skodzie

kto pyta nie bladzi

aja mam dwie pompki od skodziny na oddanie

Cytat:
2006-01-13 22:36:24, _KoRaS_ pisze:
aja mam dwie pompki od skodziny na oddanie

z tych twoich dwoch szrotow?

hehe dziś porobiny rękaw, nawet to wszystko działa, tylko musze jedną rórke wymienic co idzie od normalenj pompy do rękawa bo lekko leci z niej, i takie pytanko przy okazji od czego dobra by była dobra długość?? Mi wychodzi że prawy przud ma wystarczającą długoć, ale nie jestem pewien.

Ta ktora ci wyslalem, byla wlasnie z prawego przodu

Siema.Ja mam zrobiony rękaw na pompie sprzegłowej od Łady.Jeden króciec pasuje idealnie a drugi jest dorobiony u tokarza i wspawany....