Ciśnienie Oleju 126p - Brak ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem mianowicie lapmka od ciśnienia oleju ciągle mi się swieci, mimo tego iz stan oleju jest ok. Smarowanie jako takie silnika (klawiatury) wydaje mi się iż jest ale nie wiem dlaczego czujnik pokazuje ze nie ma. Gdy go wykreciłem nie leci olej ani nie ma zadnego ciśnienia. Prosze o pomoc co w takiej sytuacji mam zrobic, gdzy boje się iz moge uszkodzic silnik

wymień czujnik!! potem bedziemy myślec

Wymieniałem czujnik 3 razy brałem od kolegi i nic. nawet przeciąłem jeden boszem i zaspawałem z drugiej strony manometr ciśnieniowy i pokazuje 0 brak ciśnienia ! Dodam ze gdy odkręcam czujnik i włączam silnik i gazuje nim to nic nie daje nic nie wylatuje z miejscu po czujniku zero jakiego kolwiek ciśnienia oleju. Prosze o FACHOWA POMOC !

Zaślepka na wale - mój typ.
P.

to czemu nie pisałeś ze zmieniałes czujnik jak chciałes fachową pomoc??!!

Przeprasza moja wina napisałem ze "Gdy go wykreciłem nie leci olej ani nie ma zadnego ciśnienia" widocznie nie wyraziłem sie jasno sory. Chciałem zapytac co dokładnie zrobic z tym wałem ? potrzeba rozbierac silnik czy moze wystarczy miske olejowa sciagnąć ?

A moze masz na walku rozrzadu luzy : Nie znam się ale slyszalem o czyms takim...

Nie ma co gdybac. MOże być wszystko, lub jakas pierdoła wynikająca z zurzycia;/ Rozebrać silnik, i wszystko po kolei posprawdzać. Możliwe typy: zaslepki na wale, luzy wałka rozrządu, pompa oleju, zaworek upustowy pompy oleju, panewki główne, zapchany smok.

Witam, dzięki za info. Okazało się ze wypadła oczywiscie zaślepka na wale. Sciagnąłem mise załozyełem zaślepke i all gra dzięki wielkie !! =]