MotoNews.pl

Regenaracja lamp - efekty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Kilka razy na forum był poruszany temat regeneracji. Raz nawet sam go poruszałem. Wykonałem takową operację ( oczywiście nie samodzielnie ) więc chciałem przedstawić efekt.

Klosze lamp rozkleiłem sam. Poszło łatwo. Równomierne podgrzanie opalarką, podwarzenie i klosze odskoczyły.
Klosze były wypiaskowane więc je również odświerzyłem. Wyszlifował je i wypolerował zwykły szklarz po 30 zł od sztuki.
Następnie odbłyśniki i klosze ładnie spakowałem i wysłałem do firmy zajmującą się regeneracją odbłyśników. Koszt to 50zł sztuka. Oni to później razem skleili i wszystko już gotowe wróciło do mnie.
A oto efekt:

Koszt całej operacji razem z przesyłką to 90 zł. sztuka. Nie zawsze więc to się opłaca ale akurat te lampki kosztują 450zł sztuka więc mi się akurat opłaciło.

czy to są te lampy od Azraela??

Ni, nie. Jak słusznie podejrzewasz są to moretty Cosworth, ale ja swoje zakupiłem znacznie wcześniej .

ok, rozumieć

a masz fotke przed regeneracja?? chcialbym porownac... sam mam juz paskudne szkla i przydalo by mi sie je wypolerowac...

Cytat:
a masz fotke przed regeneracja?? chcialbym porownac... sam mam juz paskudne szkla i przydalo by mi sie je wypolerowac...

Niestety nie mam, ale wyglądały bardzo podobnie do tych halogenów:

omen, a możesz podać napiary do tej firmy oo regeneracji odbłyśników

Cytat:
omen, a możesz podać napiary do tej firmy oo regeneracji odbłyśników

Poszę cię bardzo:
REGENERACJA

Na stronie jest pokrótce napisane jak wygląda proces regeneracji.

Zauważyłem dwie małe wady:

1. Jest troszkę poprzyklejanych malutkich pyłków do odbłyśników, tak jakby warunki gdzie są pokrywane tym wszystkim nie były dość sterylne.

2. Gość nałożył trochę za dużo silikonu przy sklejaniu kloszy do odbłyśników, sam zrobiłbym to zdecydowanie precyzyjniej.

Poza tym wszystko wygląda ładnie. Gość jest rzetelny, bardzo szybko wykonał tą regenerację i odesłał mi lampy. Zawsze można było zadzwonić i spytać o to i o tamto.

Cieszyn hmm to zdaje sie u Ravenka