| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bobi17 Ruda Śląska | 2006-01-02 18:27:55 Żadna to jednak pociecha, że inni mają podobne kłopoty. Jak to mówią "jednym słowem" (w trzech słowach)... BYLE DO WIOSNY!!
Pomyślności w Nowym Roku! |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-01-02 22:38:24 U mnie wystarczy czasem lekko pomoc kluczykiem i juz jest OK.
TomekC : w innych autkach tez zamarza - widzialem skoda, uno ...... Dziwny powod by rezygnowac z danej marki [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2006-01-02 22:41:56 ] |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-01-02 23:23:03 Witam wszystkich w Nowym Roku i przy okazji wszystkiego najlepszego Co do zamarzania Hultajka też mialem taki przypadek. ale to było zupełnie z mojej winy. Była to wigilia bodajże 2004. Postaqnowiłem umyć samochód bo w dzień była dodatnia temperaturka i ładnie słonko świcilo. Tak też uczyniłem. W nocy pojechaliśmy z rodzinką na pasterke. Był lekki mróz. Samochód zamknąlem i poszedłem do kościoła. Po pasterce ja do otwierania a tu lipa Nawet kluczyka nie mogłem do zamka włożyć. troche potrfało zanim weszliśmy do środka. nawet posądzałem że ktoś mi zapałke w zamek włożył-tak zamarzły.Ale po podgrzewaniu kluczyka i użyciu odmrażacza do zamków udało się wejść i wrócić do domu. Wiecej razy nie próbowałem mycia autka w zimie i raczej nie spróbuje. Wole jeździc brudasem niż przeżywać takie szopki jeszcze raz. Pozdrawiam |
TomekC HF MEMBER Hyundai Accent Lublin | 2006-01-06 23:43:09 Tutaj jest topic o zamarzaniu zamków:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic407992.html |
pawson HF MEMBER Hyundai Accent 1,3 1 ... warszawa | 2006-01-09 08:15:44 heja
tak , potwierdzam , lekko zamarzaja uszczelki i zamek i czasem trzeba centralny wspomagac recznie kluczem w zamku .... ale pomaga wazelina [ zwykla kosmetyczna za 3 zeta ] , proponuje : posmarowac uszczelki i mechanizm zamka w drzwiach [ wsadzic paluch ] i ten bolec w karoserii .... I WSZYSTKO GRA , bo inaczej fakt zamarzaja. ja jeszcze wale wazeline na gumowe elementy w klapie i karoserii oraz w drzwiach na cycki/czujniki zamknietych drzwi. pa pawson |