MotoNews.pl

Kluczyk do alaramu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nadzieje ze mi się nie dostanie - troche się orintowałem ale nie znalazłem konkretnej pomocy w archiwum . NIe wiem jeszcze jaki mam alaram ale mam do niego taki mały kluczyk - zapewne do wyłaczania syreny alarmowej.Alarm nie sygnalizuje ani kierunkowskazami ani syreną ale dioda miga a czujniki działają - słychać przekażnik chyba syreny jak otworze drzwi na uzbrojonym alarmie.Nie da się tez odpalić wiec zabezpieczenie (alarm) działa.
Moje pytanie to - gdzie moze znajdować się ten element (nie wiem jakaś skrzynka pewnie) do którego wkłada się kluczyk.nie jestem oczywiście pierwszym włascicielem i stad to pytanie.

Cytat:
2006-03-30 11:45:40, Esper pisze:
Mam nadzieje ze mi się nie dostanie - troche się orintowałem ale nie znalazłem konkretnej pomocy w archiwum . NIe wiem jeszcze jaki mam alaram ale mam do niego taki mały kluczyk - zapewne do wyłaczania syreny alarmowej.Alarm nie sygnalizuje ani kierunkowskazami ani syreną ale dioda miga a czujniki działają - słychać przekażnik chyba syreny jak otworze drzwi na uzbrojonym alarmie.Nie da się tez odpalić wiec zabezpieczenie (alarm) działa. Moje pytanie to - gdzie moze znajdować się ten element (nie wiem jakaś skrzynka pewnie) do którego wkłada się kluczyk.nie jestem oczywiście pierwszym włascicielem i stad to pytanie.

Prawie na 100% w komorze silnika ....z reguły czarny "sześcian" o wymiarach ok.10x10x10cm. Szukaj w okolicach akumulatora lub bliżej podszybia , od strony kierowcy - tam najczęściej pakuje się syrenkę. Wejście na kluczyk często zakryte (zabezpieczone) czarną zaślepką z tworzywa.

Może być taka sytuacja, że syrene alarmu mozesz mieć wymontowaną. Kluczyk słuzy tylko do wyłączania syreny, a więc powinna być jeszcze sygnalizacja światłami, i podczas otworzenia drzwi przy uzbrojonym alarmie , światła powinny migać (kierunki lub postojowe/mijania).

kiedyś miałem wyłącznik w syrenie ( nie mylić ze samochodem)

Cytat:
2006-03-30 12:29:49, Krzysiek-Diackon pisze:
Może być taka sytuacja, że syrene alarmu mozesz mieć wymontowaną. Kluczyk słuzy tylko do wyłączania syreny, a więc powinna być jeszcze sygnalizacja światłami, i podczas otworzenia drzwi przy uzbrojonym alarmie , światła powinny migać (kierunki lub postojowe/mijania).

No niby racja, ale z tym mryganiem wszystko jescze zależy od jakości montażu alarmu no i stanu elektryki w aucie. U mnie na przykład czasami (w większości przypadków) piszczy i mruga kierunkami, a czasem zero reakcji.

ok dzisiaj przyjrze się dokladnie i mam nadzieje znajde.