MotoNews.pl

Mam duży problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma problem
mam radyjko unidena 510 i antene hustler jak włocze silnik to słysze swist w radyjku a jak wyłocze silnik w autku to przestaje radyjko jest podłoczone prosto pod akumultor no i podłoczyłem jakis tam filerek przeciw zakłuceniowy ktury kupiłem w skepie radjowo-telewizyjnym troszeczke pomugł a jeszcze jedno wyciszenie szumów jest na 1/3 czesci potencjometru jak podkrece to zanika to piszczenie co robić poradcie
dzieki z gury i pozdrawiam

ps zna ktoś jakiś warsztat o cb we wrocku to podajcie adresik

A czy masz auto z elektryczna pompka paliwa ?? z tego co slyszalem najczesciej to ona wlasnie robi najwiecej zaklocen, sa tacy co zakladaja filtry wlasnie na zasilanie tej pompki

Cytat:
2005-12-14 16:48:07, dcnt pisze:
A czy masz auto z elektryczna pompka paliwa ?? z tego co slyszalem najczesciej to ona wlasnie robi najwiecej zaklocen, sa tacy co zakladaja filtry wlasnie na zasilanie tej pompki

...i pomaga???

pompce może pomaga - ma mniej zakłóceń
filtr eliminuje zakłócenia w jedną stronę
konfigutracja zasilanie - filtr - odbiornik np CB to jedyna opcja

Cytat:
2005-12-14 16:24:12, Mister_M pisze:
ma problem mam radyjko unidena 510 i antene hustler jak włocze silnik to słysze swist w radyjku a jak wyłocze silnik w autku to przestaje radyjko jest podłoczone prosto pod akumultor no i podłoczyłem jakis tam filerek przeciw zakłuceniowy ktury kupiłem w skepie radjowo-telewizyjnym troszeczke pomugł a jeszcze jedno wyciszenie szumów jest na 1/3 czesci potencjometru jak podkrece to zanika to piszczenie co robić poradcie dzieki z gury i pozdrawiam ps zna ktoś jakiś warsztat o cb we wrocku to podajcie adresik

No cóż Kolego, tak to bywa, czasem w aucie pojawiają się zakłócenia, które trudno wyeliminować. Trzeba dowiedzieć się- co zakłóca. Najczęsciej jest to aparat zapłonowy, wtrysk, komputer czy pompka paliwa. Można próbować zakładać np. filtr na pompkę, ale czasem to nic nie daje, pozostaje podkręcenie trochę squelcha. Będziesz syszał tylko sygnały , a nie świst w głośniku.
Pozdrawiam.
P18

Wrocław
Al. Pracy
Sklep METOR
Taki mały budyneczek razem z Plus GSM

powiem tak choć na tym bardzo nie znam się ale nie mamy tylko zakłucen elektrycznych są tez indukcyjne