[126]głowica elgantowska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj po kilku godzinach roboty zlozylem swoj lekko zupgreadowany silnik...zalozylem do niego glowice od elx'a ciachnieta 2 mm (dla nie wtajemniczonych rozni sie tym ze ma tylko po jednej sprezynie zaworowej) na miedzi - poprawa dolotu i wydech zrobiony przez mojego szalonego naukowca
samochod zajebiscie chodzi o ile moge cos powiedziec tak na goraco - zajebiscie poprawila sie kultura pracy silnik chodzi zajebiscie rowno

ale do rzeczy - planowal ktos taka glowice - czy wytrzymalosc w nich jest inna ?z tego co ja wiem osobiscie bo mialem ja w poprzednim malcu ale nie zplanowana to to ze jest poprostu glosniejsza bo zawory bardziej slychac ale i tak teraz tlumik to zaglusza
zakldal ktos taka?

Taa, ja mam ELa i głowia ok -3mm, działa już 8000km więc luz.

ELe mialy podwojne sprezyny, ELX mialy pojedyncze.

Cytat:
2005-04-24 11:59:36, wojtas7 pisze:
ELe mialy podwojne sprezyny, ELX mialy pojedyncze.

Mój EL miał miał pojedyncze, ale już ma podwójne :]

ja mam od Elx z i niema tam tych środkowych małych spreżyn jest splanowan 6 mm i jest spoko niema róznicy czy nowsza czy starsza aby stan był dobry i śmiga a do tego ma uszczelniacze zaworów ssoncych

jedyna co zmieniłem w zaworach to wydechy większe założyłem ssonce chociasz niepowino się ich zakładać bo są zeliwne
wydechowe zawory powinny być stalowe tak mi się wydaje ciekawe ile pochodzi bo silnik na dotarciu

[ wiadomość edytowana przez: Piter_Solution dnia 2005-04-24 23:06:02 ]

i kolejny odkopuje

czyli z tekstow powyrzej wynika ze raczej nie ma roznicy miedzy glowicami??
bo mam w moim takowa, bedzie planowania na 3 mm (niecale bo korekta na uszczelke miedziana) podwalek ireko 7.
bedzie git czy wiecej bym uzyskal na glowicy z ekonomika??

ja od tamtej pory dopierdzielam na tej glowicy splanowanej o 2mm i nic sie nie dzieje
tyle ze glosniej zawory chodza

mam brede, zero wygluszen. mysle ze zaworo nie uslysze chocbym bardzo sie chcial postarac.... a jak z moca, bo w sumie tylko o to mi chodzi

ja nie mam porownania