| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-20 01:25:11 dzieki za wyciagniecie watka na gore poki co sprawe olalem..samochod jezdzi bez najmniejszych problemow (przy braku kontaktu na lambdzie odczulbym to napewno bo jak kiedys odpialem sonde to roznica byla spora..samochod nie chcil jechac..a teraz jezdzi..po skasowaniu bledu z pamieci check engine nie zapala sie juz..natomiast sprawdzilem potem jeszcze raz i blad znow sie pojawil w pamieci..ale po za swiadomoscia ze mam w pamieci kompa blad nr 13 nie widze innych objawo..zobacze jeszcze jak ze spalaniem ale jesli i tu ie bedzie negatywnych niespodzianek to zapomne o sprawie![]() |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-01-20 09:21:55
W razie czego znów mogę wyciągnąć na górę....
Pozdr. P. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-01-20 09:27:08
zresetuj kompa i sprawdź po jakimś czasie czy błąd pojawia się ponownie. Ten błąd który jest wyświetlany jest po prostu zapisany w pamięci i wcale nie ma pewności że on się powtarza. A pojawienie sie błędu mogło być spowodowane złym składem mieszanki - przy gazie to się często zdarza. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-20 14:30:08 Robercie..ale ja wlasnie to napisalem a mianowicie..skasowalem bledy..odpinajac aku..po podlaczeniu spowrotem sprawdzilem i po za standardowa dwunastka komp byl czysty..nawet 32 nie bylo ) pojezdzilem jeden dzien i z ciekawosci sprawdzilem znowu..no i tym razem blad nr 13 znow byl w pamieci |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2006-01-21 19:24:35 Jeżeli jeździsz na gazie to błąd nr.13 jest normą.Oznacza on że coś jest nie tak z sądą Ale jak się jeździ na gazie to sonda jest ok. i na benie autko śmiga bez problemów.W twoim przypadku prawdopodobnie pojawił się też błąd 43 i(lub) 44.Oznaczają one że sonda wyszła poza zakres (nie pamiętam teraz napięć).Ogólnie rzecz biorąc mieszanka była za uboga (chyba 43) lub (i) za bogata (chyba 44) [ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2006-01-21 19:26:26 ] |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-01-21 22:02:53
P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać..... |
leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2006-01-21 22:58:29 olej to--jak to mówią starzy mechanicy-''trzeba poczekać aż choroba się rozwinie" |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-21 23:10:10
rysiu..no prosze..o czym ty mowisz?? po pierwsze ja dosc precyzyjnie napisalem..nie pojawil mi sie zaden blad 43 ani 44 a tylko i wylacznie blad 13 ktory oznacza uszkodzenie obwodu sondy a nie "wyjscie za zakres" (cokolwiek to znaczy ) i raczej ow blad nie ma nic wspolnego ze skladem mieszanki..i zupelnie sie z toba nie zgodze ze blad 13 jest norma "norma" na gazie to przy dobrych checiach mozna okreslic blad 32..inne bledy nie maja sie prawa pojawic przy dobrze wyregulowanej instalce..jesli dla ciebie to norma to nie wiem co powiedziec |