MotoNews.pl

Wymiana reflektorow przednich- jak to zrobic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie, pomożcie , w sumie potrzebuje wymienic tylko wewnetrzny (bmw e30,89r), juz mam roskreconą atrape, odlączony spryskiwacz,odlaczone kable i niewiem czy musze jakos "wycisnac" te plastiki na ktorych sie trzyma(te od regulacji relfektora) czy odkrecic całą obudowe z gory dzieki za podpowiedz

Z tego co pamietam reflektor trzyma sie na plastikowych "czopach" ciagniesz do siebie i schodzi.. nie rób tego na mrozie bo na bank popękają! Zresztą nawet bez mrozu tez popękac łatwo moga-lata

pzdr

ramka do krotej przytwierdzone sa swiatla jest mocowana do karoserii na 3 sruby/wkrety odlacz kable zdejmij cala ramke z lampami (obiema) i w domu zdejmij reflektor dlugich - tam sa "czopy" - tez 3 - trzeba je odpowiednio przekrecic zeby sie spasowaly z otworem i wtedy przejda przez niego - bo teraz na bank sa przekrecone tak ze sie nie przecisna przez otwor - proponuje kombinerkami

Kiedyś wyjmowałem reflektor. Szczegułów, nie pamiętam ale zajęło mi to z 10 min. Robiłem to bez odkręcania, atrapy(wyciągnąłem tylko reflektor).
I tak jak kolega radzi baaardzo ostrożnie z plastikiem.

oczywiscie ze to sie da tak zrobic ale proponuje aby na spokojnie sobie to wyjal i w domu przy temp pokojowej a nie minusowej wyjal reflektor bedzie lepiej widzial jak to sie robi a pozniej juz bedzie mogl bez zdejmowania calosci we wlasciwy sposob (czyt. bez szkód ) wyjmowac reflektor

Racja.

A jest pewnosc ze po przykreceniu sporotem tego reflektora(ów) całosć bedzie maioła prawidłowa geometrie swiecenia??Jest tam mozliwosc regulacj czy nie? bo nie pamietam...

Jest regulacja względem osi "obrotu reflektora", można zwrócić uwagę przy rozkręcaniu reflektora na ustawienie, ale raczej trzeba dociągnąć do końca.

dzieki , tylko ze tam zostal juz tylko 1 "czopek" plasitkowy bo 1 byl pekniety a 2giego wogule niebylo, mam nadzieje ze bedą w sklepie;P dzieki jeszcze raz i pozdrawiam