MotoNews.pl

DRGANIA NA KIEROWNICY ACCENT 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , otóż mam następujący problem , mniej więcej od dwóch miesięcy , podczas jazdy występują drgania na kierownicy , czasami delikatne w miarę zwiekszania prędkośći , zwiększają się również te drgania , auta nie ściąga , na kierownicy nie czuć żadnego luzu , jeżeli chodzi o końcówki drążków to chyba też są w porządku nie ma żadnych stuków , czy jest to kwestia wyważenia kół ?? Nie chciałbym na darmo wyrzucić 50 zł jak problem tkwi w czym innym , dodam jeszcze ze wymieniałem tarcze pół roku temu . Może to coś z tarczami ?? Nic nie trze
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: efektywny dnia 2006-01-17 15:48:05 ]

Witam
Bylo juz wiele postow na temat drgan na kierownicy, szzcegolnie dotyczylo to accenta pierwszej generacji, generalnie skonczylo sie na tym ze przy okolo 120 km/h drania sa najwieksze i zadne proby wywazenia itp. nie pomogly. Przyczyn moze byc faktycznie wiele, ale pamietam wypowiedzi klubowiczy ze po mniejszych czy wiekszych probach poddali sie i stwierdzili ze widocznie ten typ tak ma, oczywiscie nie oznacza to tego ze u ciebie moze byc przyczyna zupelnie gdzie indziej.
Pozdrawiam

Dzięki Mortek , ale jeżeli tak jest jak mówisz to sprawa przedstawia się fatalnie , nie mogę przyjąć to wiadomości ze ten typ tak ma Serdeczne dzięki za pomoc , dzisiaj jadę wyważyć koła , przejadę się i powiem czy pomogło

Pozdrawiam

No i wróciłem z wulkanizacji był oczywiście jeszcze test
Rewelacja już się przestraszyłem ze ma tak być Zero drgań , rewelka , okazało się że na przednim oponie był guz ktory powodowal takie drgania kierownicy , przy okazji dowiedziałem się ze są to jedne z najgorszych opon na rynku , jakieś koreńskie ale nazwy nie pamiętam , czas zbierać pieniążki na Barumy

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: efektywny dnia 2006-01-17 21:01:40 ]

No to bardzo sie ciesze ze jednak to nie o czym pisalem, a jesli chodzi o opony, to niewiem jakie barumy masz zamiar kupic czy zimowki czy letnie, ale jesli cchesz letnie to bardzo polecam Klebery Dynaxer HP2, opony na deszcz wprost idealne. Pzrejezdzilem na nich caly letni sezon, wiec wiem co pisze
Pozdrawiam
Marcin