Alkofon ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zapożyczone z innego forum

artykuł zaczerpnięty z 'Auto Tuning Swiat':
;Firma LG Electronics wyszła naprzeciw 'potrzebom' niektórych kierowców i wyprodukowała telefon z... alkomatem. Komórka ta posiada specjalny czujnik mierzący zawartośc alkocholu w organizmie. Wystarczy w niego dmuchnąć ,aby na ekranie pojawiła sie informacja ,czy dany osobnik wracający np. z imprezy, może prowadzić ,czy tez nie powinien zasiadać za kierownicą. Nie tylko z tego względu telofo jest szczególnie bliski kierowcom. Kształtem przypomina bowiem bolid wyścigowy, a dzwięki dzwonków brzmią jak odgłosy silnika.'
Co o tym sądzicie?

mnie sie nie przyda... wykluczam polaczenie alkoholu z autem... Zawsze!

Sądze że ludzie którzy pija wiedza (choc w tym momencie to ja sama nie wiem co mysla) że są pijani i do auta sie nie wsiada....

Dzis podawali w radiu że pijana matka wiozła swoja 2letnia córke ....i żeby tego było mało nie miała prawka. Świetnie.

Każdy z nas w pewnym momencie zycia dochodzi do pewnych słusznych wniosków,i jeśli kieruje się mądrością i dobrem innych to nigdy po spożyciu choćby niewielkiej ilości alkoholu za kółko nie wsiądzie,ale często do takich decyzji trzeba dorosnąć lub......
no właśnie,jest to przykre ale często jest juz za póżno....

trzeba dorosnac...

tej drugiej opcji niestety nigdy nie wykluczymy

trzeba wziąsc pod uwage taką opcję ze zaraz nie trzeba siadac za kółko , można wypić wieczorem a powiedzmy rano koło 7-8 wsiąsc za kierownicę , czlowiek czuje sie po przespanej nocy trzezwy ale czy tak jest ??? nie zawsze ?? pozory mylą

[EDIT] jeszcze zalezy ile tego wypije dzień wczesniej , niektórzy mało potrafią wypic , bardzo mało i pójsc spac a jak rano wstaną sa nagrzmocenie a inny duzo i jak rano wstaną to alkomat by nic nie wykazał , zalezy tez od człowieka i jego organizmu

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-01-20 09:19:24 ]