| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawsz Rzeszów | 2006-01-20 18:24:28 Witam wszystkich. Posiadam leciwą, ale w bardzo dobrym stanie 520i - E28 -benzyna 2.0/6 cylindrów na wielopunktowym mechanicznym wtrysku- z roku 1982. Autko chodzi jak żyletka, nic się nie psuje (odpukać) tylko mam jeden problem, który nasila się zwłaszcza zimą. Chodzi mianowicie o "centralne" w samochodzie. Autko mam od 7 lat, zrobiłem nim ponad 100 tys. km i każdej zimy to samo, a mianowicie: na postoju i do prędkości 80 km/h grzeje, że można się udusić, zaś po przekroczeniu tej prędkości dmucha powietrzem lodowatym. Wówczas wsytarczy się zatrzymać, zgasić na sekundę silnik, zapalić i znowu grzeje... Czasem zdaża się mu zanik ciepłego powietrza również i przy w miare stabilnej jeździe tak trochę poniżej 80-tki. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest wolna jazda, ale bez przesady ... Dodam, iż wymieniłem pompę wodną, termostat (już ze trzy razy) węże są ciepłe/gorące, a jednak coś jest nie tak. Nagrzewnica przecież musi działać skoro "czasem" grzeje. Może ktoś z Was miał podobny problem. Proszę pomóżcie bo za kilka dni jadę na drugi koniec Polski, a przy takich mrozach to chyba umarznę ja i pasażerowie. Dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam.slawszot@wp.pl |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2006-01-20 18:40:57 A MOŻe zasłoń chłodnice kartonem |