Problem ze sprzeglem!!! Prosze o szybka odpowiedz!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Taki problem: wczoraj bylo wszystko OK, w nocy stalo na podwórku i bylo prawie -20C dzis przychodze i wogóle nie ma sprzegla ! Cos zamarzło czy cos innego moglo sie stac?? Tam sprzegło jest hidraliczne czy na linke? Prosze o szybka odpowiedz! Dzięki! pozdrawiam!

damn ja to mam stary samochód- e-36 sprzęgło hydrauliczne i inni juz maja jakieś hidraliczne (?) to jakies hibridowe musi

juz ci mówie co się stało masz gumke w siłowniku do wyminy w nocy był mróz guma się skurczyła płyn poszedł na zimie i się zapowietrzyło możesz spróbować odpowietrzyc może sprzęgło wróci a jak nie to gumka do wymiany ja akurat nie maiłem skąd wziąść nowej bo póżna pora była więc nainołem taśmy izolacyjnej pod gumke ona się wtedy rozszerzyła i sprzęgło już mam jak rozbierzesz siłownik będziesz wiedział o co chodzi
ALE TO NA STO PROCENT GUMKA

ja mialem podobnie i to nie byla wina gumki, tylko poprostu od temperatury tak plyn zgestnial ze slabo wysprzeglalo i dopoki silnik sie nie nagrzal to mialem problemy z zmienianiem biegow. Odpal silnik i poczekaj az sie nagrzeje zobaczysz ze pozniej bedzie ok... -20 st to juz niezle mrozy...

Plyn poszedl i sie zapowietrzylo! Zaciagnelem do servisu to powiedzieli ze cylinderk do wymiany, koszt 260zl! Poprosilem zeby odpowiedczyli i zabralem samochod, mam nadzieje ze do domu dojade jutro! Do domu mam 100km! Kurde jutro jeszcze zimniej bedzie ! Driwer5 mówisz ze tylko gumka do wymiany, calego cylinderka nie trzeba bedzie? Nie chce mi sie tyle kasy dawac ! A jeszcze jedno pytanko: jezeli jutro juz znowu bedzie zapowiedczone, to gdzie jest ta sróbka zeby odpowiedczyc? Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam!

powiem ci jak jest u mnie śrubka jest w cylinderku odkręcasz ją i czekasz aż płyn sam przez nią poleci wtedy będzie odpowietrzone nie trzeba nic naciskać ja pod gumke mam nawiniętą taśme izolacyjną i jest wszystko git zrobił mi to mechanik sąsiad który ma spory warsztat i robi w takich brykach awarie miałem miesiąc temu kiedy mróz był -5 teraz jest -20 i mam wszystko dobrze rozbierz sam siłownik to naprawde łatwe i wyień tą gumke

Bez kanalu nie odpowietrze? Taki problem ze teraz jestem na studiach i jutro jade do domu! W domu to bez problemu ojciec mi zrobi, tylko boje sie ze jutro znowu bedzie zapowietrzone! Teraz dolalem plynu na max, moze zaduzo nie wycieknie! Dzięki! Pozdrawiam!

Cytat:
tylko poprostu od temperatury

Daj mu się zagrzać może pomoże.

Świat idzie do przodu i coraz nowocześniejsze rozwiązania w autkach mamy, coraz ładniejsze bryczki. Ale czy lepsze?
Mojej poczciwej E30 jeszcze mróz nie zaszkodził.

Ps. Ale prawdziwy egzamin przede mną ,zapowiadają -25 .

J co ArturLegnica, bez komentarza? Gumka w taśmie izolacyjnej w BMW a ty nic ?

dzis o 6 rano było -26 a moja becia na dotyk na benzynce :)

Moja też dzisiaj zagadała, ale temperatura tylko -12...................

.....

.....
.....

....

....
Oczywiście w domu, bo na dworze nie wiem bo od mrozu termometr pękł. Ale co się dziwić wyprodukowany we Władywostoku i skalę miał tylko do -40.

Ty z Białegostoku jesteś? To wy chyba jakieś specjalne samochody macie, albo na eterze jeżdzicie. Takie mrozy . Nie zazdroszczę.

Właśnie dzwonił do mnie gość, padł mu siłownik sprzęgła w Oplu Movano. Zamiast ptasiej grypy mamy epidemię padniętych sprzęgieł

Ahh milas prosze Cie nie prowokuj.... fakt faktem koles mowi ze mechanik robi niezle bryki ..... nie chcialbym miec jakiejs ostrej beemki lub mercedesa/audi i miec cos na tasme izolacyjna.... takie eksperymety robilem na moim pierwszym autku w zyciu Opel Kadett E 1988 rok ... o sory drugie pierwsze to byl fiat DUZY , i nie mowie tego zlosliwie, tylko takie rzeczy to chyba nazywaja sie polsrodki ??

to może teraz pownienem rozebrać sobie siłownik i go naprawiać ,oczywiście że to półsrodki bo jak mówiłem byał taka sytucja że nie było skąd wziąść nowej uszczeli jeżeli się teraz zepsuje oczywiście że wymienie na nowe ale skoro działa to po co ręce sadzić

ja bym jednak na Twoim miejscu zrobil to jak najszybciej.... bo jak kiedys gdzies pojedziesz i to sie zepsuje wtedy.... bedziesz mial klopociki pod mosteczkiem hehehe

Cytat:
takie rzeczy to chyba nazywaja sie polsrodki ??

Wybaczcie, ale dla mnie to właśnie jest buractwo.
Nie powiem, dobre, żeby dotrzymać do wiosny, albo dojechać do garażu.

Może to i skuteczna naprawa, ale ja bym się dobrze nie czuł w aucie które z wiadomej przyczyny może w każdej chwili odmówić posłuszeństwa. Np................. podczas wakacji w Zakopanym.
Pozdrawiam zimny Białystok.

spokojnie panowie poradze sobie
pozdrawiam

Witam serdecznie!
Mam taki sam problem... Zaczął mi się przy temp koło -5'C Już chyba ze 3 razy odpowietrzałem sprzęgło... i przez kilka dni jest dobrze a potem nie... u mechanika chce mi wymieniać pompę, wysprzęglik... Tylko jak mu mówię o jakiejś gumce to on nie wiem o co chodzi... JAk ja mam mu to powiedzieć?
Pozdrawiam

P.S. I ile taka gumka kosztuje?

zależey czy durex czy zwykłe no powiedz że che się ten tego..... a teraz poważnie co to za mechanik jak on niewe że w pompce jest uszczelka czyli gumka niechce mu się w to bawić to każe wymieniać całość

mohset powiedz mi gdzie ten mechanik jest w legnicy to pojade tam i mu pojade heeheheh

acha zaczyna się!!!.................żartuje.

wiecie co, ale dostac sie do tej gumki osranej i w ogóle wyjąc te pompkę to ja dziekuje!!!!
gorszego dostępu to juz chyba w zadnym aucie nie ma!!!