| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sebaluka accent kołobrzeg | 2006-01-22 21:34:29 mam problem poniewaz ost moj mechanik powiedział mi, że mam całkowicie skorodowane siłowniki i dlatego przestały działać w ost mrozy... koszt wymiany oszacował na ok 200-300zł
Mam do was szpeców i klubowiczów pytanie- mianowicie czy sa jakies specjalne siłowniki(uchwyty) do tego rodzaju auta? pytam bo np na allegro jest multum centralnych zamkow z siłownikami tzw "UNIWERSALNE" i są dużo tańsze a wszystkie tam oferowane maja takie same mocowania. wiec właściwie w czym rzecz? Prosze o pomoc i z góry dziekuje.przykladowy zamek centralny na allegro [ wiadomość edytowana przez: sebaluka dnia 2006-01-22 21:38:19 ] |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-01-23 14:53:49 Jeżeli blokowanie zamka drzwi od środka odbywa sie za pośrednictwem dociskania lub odciagania klamek służących do otwierania drzwi (tak jak w fordzie) wówczas należy stosować inne siłowniki, ale z tego zo pamiętam w hyundaiach można bez problemu zastosować siłowniki uniwersalny. W sumie jeżeli w aucie był centralny to instalacja jest juz połozona i sterownik również powinien być tak więc nie ma tam dużo roboty.
Ten zestaw z allegro nawet się opłaca, tylko pytanie jak się będzie sprawował zimą bo ze sterownikami firmy U Władka in Garage różne cuda sie dzieją. PS Dziwi mnie jak może zardzewieć siłownik, przecież to nie jest technika z lokomotywy parowej a większosć części jest plastikowa. I to jak mogą zardzewieć wszystkie 4 na raz !!!??? Prawdopodobnie mechanik chce się naciągnać choć bez oglądania pewności nie mam. |