MotoNews.pl
12[PZM] Licencja dla pilota (132391/0) - PT

[PZM] Licencja dla pilota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukalem na forum, szukalismy z kumplem w regulaminach i kurcze cos nie moglismy znalezc - jak to jest z rII dla pilota? Jak sie ja zdobywa? Tak samo jak kierowca, czyli poprzez start w KJSie jako pilot? Czy jak? Bo srednio to jest gdziekolwiek opisane?

Pozdro
Lapek

Licencja to licencja nie ma znaczenia czy bedziesz jeździł jako kierowca czy jako pilot.
Musisz objeździć cykl kjs`ów jako kierowca zdać egzamin i zrobić badania.

Nie ma czegoś takiego jak licencja dla pilota .W PZM pilot musi mieć licencjie IIR lub W .
Z tym że z IIr można jechać jako pilot w eliminacjach MP które mie są eliminacjami ME np.Rajd Polski.
Czyli musi jak nie chce marniwać czasu i kasy na jeżdzenie do okoła śmietnika to radze zrobić W.
Chyba ,że ma ambicje kiedyś sterować to musi być KJS.
Powodzenia

coto jest to licencja W

W to wyscigowa
rII torajdowa
wt to rallycrossowa chyba
wtj to rallycross junior o ile sie nie myle
jest jeszcze jakaśtam kartingowa
i to all z licencji które kojarze
ktos neich poprawi jak cos namieszałem

Z licencja wyscigowa (WT) mozna jezdzic jako pilot w PPZM. Licencje taka mozna zrobic w Poznaniu, Kielcach, Toruniu i byc moze jeszcze gdzies. W poznaniu chyba kurs i egzamin juz byl ale do wiosny maja byc jeszcze w Kielcach i Toruniu.
Licencja K (rajdowa krajowa, dawna RII) jest jedna dla pilota i kierowcy i trzeba tak jak koledzy pisali.

Dzieki panowie Moj pilot powiedzial ze teraz musi zbierac butelki na Evo IX zeby tez startowac

Lapek

Cytat:
2006-01-22 21:26:09, bizer_trikolor pisze:
W to wyscigowa rII torajdowa wt to rallycrossowa chyba wtj to rallycross junior o ile sie nie myle jest jeszcze jakaśtam kartingowa i to all z licencji które kojarze ktos neich poprawi jak cos namieszałem

Troszke namieszałeś
Od 3 lat nie ma już licencji W. Jest jedna licencja WT, która upoważnia do startów w MPRC, WSMP, GSMP i PPZM jako pilot.

Jeżeli chcesz być pilotem w PPZM to najlepiej zrobić WT, robisz ją w 2 dni.

A na czym polega "zrobienie" WT?

Lapek

Cytat:
2006-01-23 14:51:05, Lapek_Gdansk pisze:
A na czym polega "zrobienie" WT? Lapek

Przyjezdzasz na 2 dni z samochodem, przechodzisz szkolenie i zdajesz egzamin teoretyczny + praktyczny. Praktyczny z tego co wiem nie wymaga jak dawniej wykrecenia dobrego czasu na torze, tylko glownie znajomosci flag sygnalizacyjnych.