MotoNews.pl
8 Caly czas wieje cieplym nawet na ustawieniu na zimo... (190291/0) - PT

Caly czas wieje cieplym nawet na ustawieniu na zimo...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jak w temacie.
Nawet jak jest pokretlo ustawione na zimo to po wlaczeniu nawiewu leci cieple powietrze...i strasznie szyby mi paruja jak pada deszcz albo jest wilgotno macie jakis pomysl ??
Dzieki z gory.

-Padła klima.
-Padł jeż a kanale powietrznym (reguluje temperaturę).
-Masz włączony- uszkodzony zamknięty obieg powietrza - parują szyby.

Cytat:
2007-07-16 21:34:49, homer171 pisze:
Problem jak w temacie. Nawet jak jest pokretlo ustawione na zimo to po wlaczeniu nawiewu leci cieple powietrze...i strasznie szyby mi paruja jak pada deszcz albo jest wilgotno macie jakis pomysl ?? Dzieki z gory.

a próbowałeś wyjąć filtr przeciwpyłkowy ??

Klima jest manualna wiec nie ma mowy o padaniu klimy. filt jest nowy i nie filtrona. a jak mam poznac ze obieg jest padniety...??

Cytat:
2007-07-17 19:41:53, homer171 pisze:
Klima jest manualna wiec nie ma mowy o padaniu klimy. filt jest nowy i nie filtrona. a jak mam poznac ze obieg jest padniety...??

jak wciśniesz przycisk to powinieneś słyszeć, że jakiś silniczek przestawia przesłonkę. tak najprościej. oczywiście na co najmniej włączonym zapłonie a dla lepszej słyszalności przycisz nawiew np. na 1 lub 0.

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2007-07-17 23:11:20 ]

ja u siebie mam tak, że jak auto ma ciepły silnik to zaraz po odpaleniu przy ustawieniu na np 19 C, wieje ciepłym powietrzem, dopero jak trochę pojade to zaczyna schładzać (mowa o wyłączonej klimie) czuć przy tym wilgoć w powietrzu a jak jest deszczowa pogoda to parują szyby...
czy ktoś ma podobnie...??

U mnie jest tak: czy na full czy na min to i tak wieje gorące powietrze... może przez to, że nie mam klimy.

Sorki za OT.

No ja wlasnie mam tak. w deszcz paruja mi szyby. ale mam klime manualna...nawet jak klima wylaczona to powinno wjac z zewnatrz powietrze neutralne a wieje cieple...

rozebralem nie dawno schowek i te ramie do przestawiania spadlo z plastiku ale to nie wielki problem w tym ze wogole nie reaguje nic na przycisk na konsoli. i teraz zauwazylem ze nawet jak przestawiam nawiewy czy szyba czy przod itp wogole sie nic nie przestawia co odpowiada za sterowanie tymi nawiewami...

Za sterowanie nawiewami odpowiada układ podciśnienia, sprawdż wszystkie wężyki które dochodzą do mechanizmu wentylacji. Musisz też sprawdzić włącznik ogrzewania. Wszystkie te rzeczy są za pokrętłami regulacji więc trzeba to zdemontować.

dzisiaj troche sie grzebalem i wiem napewno ze bede musial w sumie wszystkie wezyki sprawdzic jakie sam wogole w aucie od podcisnien...