MotoNews.pl

Pływak w zbiorniku paliwa.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc.
Chciałbym się dowiedziec, czy ktoś z was wyjmował pływak ze zbiornika paliwa w samarze,ja dzisiaj chcialem to zrobić, ale się pohamowałem, pływak (i przewody paliwowe wychodzące ze zbiornika)sa przekręcone na sześć śrub,boję się czy jak odkręcę nakrętki to te śrubki nie wpadną mi do żbiornika.
Jeżeli ktoś z was to już robil to please o pomoc,bo wsakżnik poziomu paliwa ciągle wskazuje mi brak paliwa i pali się rezerwa bezwzgledu ile jest benzyny.podejrzewam dziurawy plywak..,tylko jak go wyciągnąć.
Pozdrawiam
Jarek_Szczecin

ja robilem to w mojej 2106 i w maluchu od brata.Nie ma obaw!nie wpadna bo sa przyspawane.Tylko je prysnij jakims wd40 zeby lepiej puscily.A to ze wskaznik pokazuje 0 to moze uszkodzony jest rezystor przy plywaku,ew. urwal sie ten drut co trzyma plywak(juz to przerabialem).Sam plywak prawie nigdy nie jest dziurawy,najczesciej wina lezy po stronie rezystora (taki cienki drucik nawiniety w czujniku,po nim przesuwa sie taka blaszka przymocowana za pomoca druta do plywaka).P.S.Nie zapomnij zgasic papierosa rzed odkreceniem zbiornika............

ale jak zapomni, to odpadnie mu problem awarii, montazu zbiornika i pare jeszcze innych rzeczy.... jakies rece, zeby))))

a powaznie: dobra rada. Ja bym tak o maly wlos malucha zjaral, bo mi zar spadl na mokra pompke.....mlodziencza glupota
adas

hehe osobna sprawa z tym plywakiem ze juz w 1/4 zbiornika pokazuje swieci sie rezerwa

To ja odświerze temat...stary heheh....gdzie w ogóle jest pływak bo nie doszukałem sie w książce ani na forum...bo nie mam pojęcia gdzie??

a gdzie masz zbiornik ........... pod kanapa z tylu pewnikiem tam sie gdzies znajduje jakis wlaz, pokrywka czy cos, zeby sie dostac od srodka auta do niego, zerknij po prostu pod kanape

Nie wiem, jaką masz książkę, ja w swojej mam. Ta, która jest w internecie też ma schemat - str 19.

A tak w ogóle pytanie wzięte z życia - czy ktoś próbował coś zrobić z tym pływakiem - tak żeby nie wahała się wskazówka poziomu co zakręt/hamowanie? Jakiś układ opóźniający może?

Cytat:
2006-02-02 20:29:31, MikeB pisze:
Nie wiem, jaką masz książkę, ja w swojej mam. Ta, która jest w internecie też ma schemat - str 19. A tak w ogóle pytanie wzięte z życia - czy ktoś próbował coś zrobić z tym pływakiem - tak żeby nie wahała się wskazówka poziomu co zakręt/hamowanie? Jakiś układ opóźniający może?

To tobie sie wacha ?? u mnie jak przekrece kluczyk to tak po ok 10 sekundach pokazuje stan benzynki tak pomalu sie rusza

Cytat:
2006-02-02 20:31:38, dcnt pisze:
To tobie sie wacha ?? u mnie jak przekrece kluczyk to tak po ok 10 sekundach pokazuje stan benzynki tak pomalu sie rusza

Nie tylko Mike'owi, ja mam to samo, widać to w samarach częsta usterka

Huey kuma o co mi chodzi
Docencie - mam na myśli jakiś układ, który niwelowałby bezwładność pływaka i zakłamania wskaźnika, które swoją bezwładnością robi.
To nie jest usterka, tylko po prostu wada konstrukcyjna

We wszystkich chyba ładach, może w 110 już to wyeliminowali.

Cytat:
2006-02-02 22:27:30, Leszek_Gdynia pisze:
We wszystkich chyba ładach, może w 110 już to wyeliminowali.

"moje ostatnie słowo ":

nie nie we wszystkich - w ładach wyposażonych we wtrysk nie ma tego efektu