Opłaty rejestracyjne????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...

Z rzadka pisuje na forum ale wole czytac niz sie wypowiadać...Niemniej jednak nadeszla pora ze musze cos skrobnąć

Mam problem... moze nie az tak powazny ale troszke mnie dreczy Otoz chodzi mi o te nowe przepisy dotyczące rejestracji samochodow i opłat z nimi zwiazanych. O co chodzi z tymi podatkami ekologicznymi?? Czy teraz rejestrujac kazde auto, niewazne czy sprowadzone czy "polskie" trzeba płacic tą góre kasy (skadinad wiadomo mi o kwocie bliskiej 2000) Czy kupujac malucha za 400 trzeba dolozyc do tego interesu taki cash...?? czy te nowe podatki tycza sie tylko aut sprowadzonych??

Bardzo prosze o odpowiedz bo nareszcie przymierzam sie do kupna auta a nie mam pojecia ile kasy mam wydac na fure a ile na podatki i oplaty rejestracyjne...

siostrzyczka pare dni temu rejestrowala maluszka i nie miala zadnych oplat poza tablicami do auta i dow rej. (wartosc wlasnie 400 pln)

Cytat:
2006-01-10 21:44:11, dcnt pisze:
siostrzyczka pare dni temu rejestrowala maluszka i nie miala zadnych oplat poza tablicami do auta i dow rej. (wartosc wlasnie 400 pln)

hehe czyli sugerujesz ze kupie Sobie ładna i nie zapłaca za rejestracje wiecej niz za samo autko

Cool zatem nareszcie zdobede status klubowicza... jak wszystko dopsze pojdzie

o ile mi wiadomo posiadanie LADnego samochodzika to tylko jeden z licznych warunkow

Cytat:
2006-01-10 21:54:30, dcnt pisze:
o ile mi wiadomo posiadanie LADnego samochodzika to tylko jeden z licznych warunkow

Sprobuje sprostac wyzwaniom

Cytat:

Darku widzę, że strasznie "zachęcasz" nowego kolegę do działalności w klubie
Jaką Ładę kupujesz ? Mam nadzieję, że znajdziesz fajny zadbany egzemplarz i będzie Ci długo i bezawaryjnie służył

Witam. Moze ktos sie orientuje jak wyglada sprawa z kartami pojazdu? Czy potanieja do 75 czy 50 zł? Co wiadomo o opłacie ekologicznej. Skoro wejdzie, to za motocykl powina wynosić 1/10 tego co samochód, bo przecieżt o tylko 1/10 tego "śmiecia" co samochód Pytam sie, bo planuje nabyć jakis motocykl i ciekawi mnie jakie koszty dojdą do zakupu (nierejstrowany w Polszy).

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

o karcie zlyszalem, podobno gdzies w polowie roku. I ma byc raczej 75..
50 to za malo.. taka armia urzedasow musi swoje kosztowac....

kilka dni temu dokładnie 13 stycznia rejestrowałem autko zakupione z tego samego miasta i tej samej dzielnicy i zapłaciłem 73 zł dostałem miekki dowód ale tylko dlatego że warszawa drukuje twarde i musze czekać 2 tygodnie ale nic więcej nie będe musiał zapłacic bo już pytałem
tak więc narazie niema jakiś chorendalnych opłat którymi nas ktoś straszy mysle że jak narazie to ktoś puscił plotke a my jak te barany posyłamy ją dalej

trzeba było zmienic tablice, to byś zapłacił ze 130
w twoim przypadku zapłaciłes za dowód i nowe naklejki które przykleisz na tablice

trzeba było sprowadzic, to bys zapłacił powyzsze 130+ 500 za kartę pojazdu i 500 opłaty recyklingowej, nie mowiąc o skarbówce, przeglądzie tłumaczeniu dokumentów

Z tego co wyczytałem w gazetce lokalnej że nowa cena karty pojazdu wchodzi od 1 maja i wynosi 75 zł. Dochodzi opłata recyklingowa na auta sprowadzane i wynosi 500 zł. Ciekawe czy na motocykle tyle samo.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Jak się nie obrócisz dupa zawsze z tyłu. Czyli opłaty jeszcze wzrosną o 75 zł. Dno i 5 metrów mułu.