Rozrząd w RS2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
czy ktokolwiek z was sam wymieniał rozrząd w rs2000?

a może ktoś ma jakąś literature na temat remontu silnika 2,0?

bardzo was prosze o wszystkie możliwe materiały które ulatwią mi remoncik

a moze nasze szanowne szefostwo FEFK'u ma dostep do takich informacji albo mnie pokieruje na jakies www ?

A co ma szefostwo do tego?
Jeśli nigdy tego nie robiłes w tym czy innym aucie to odpusc sobie ta operacje.. a jesli masz jakies doświadczenie z tym to nie rozumie twojego pytania

bawic sie bawilem w mechanika ale takiego siklnika jeszcze nie rozbieralem i nie chcial bym czegos spie...

Dalej nie rozumie twojego pytania...
Silnik jak każdy inny i tyle. Skoro miałes doczynienia np z silnikami . od fiata 126 jak i 125 poradzisz sobie z remontem.

silnik jak silnik.. takie małe pytanie.. coś się stało z rozrządem?? luźny jest czy co?? bo tam łańcuch jest nie wiem czy wiesz...więc teoretycznie się tego nie wymienia, aczkolwiek znam przypadki zerwania łańcucha w RSie

zdaje sie że Hubert eReSem zwany sam wymieniał rozrząd i to już nie raz chyba....ale ostatnio go tu nie widać

robie go dla siebie a nie na sprzedaz wiec zmieniem komplet uszczelek,kompletny rozrząd,pierscienie, szlif ,panewki i szklanki, no i planowanie glowicy
i czy po takim remoncie mam go zalac syntetykiem?
sporo osob mi tak powiedzialo , a ja nie wiem dokladnie,

Cytat:
2006-01-20 21:12:29, gutekRS2000 pisze:
czy po takim remoncie mam go zalac syntetykiem? sporo osob mi tak powiedzialo , a ja nie wiem dokladnie,

Sorki ale strasznie dziwne pytania zadajesz... skoro pare osób doradziło ci zalej silnik syntetykiem zrób to, inaczej co to zmieni jak ci np powiem abys uzył minerala

Jeszcze jedno... Gorąco zapraszam do naszej wyszukiwarki..
Po wpisaniu słowa kluczowego "OLEJ" znajdziesz tam odpowiedz

[ wiadomość edytowana przez: Irekcity dnia 2006-01-20 21:33:30 ]

ok
dzieki

Spoko

A zdajesz sobie sprawe ile taki remont kosztuje i jak wyglada sprawa dostepu do czesci silnika RS

wiem
ale juz mam wszystko oprocz kompletnego rozrządu,kupuje go po niedzieli i wielki remoncik czas bedzie zacząć

To uwazaj na napinacz, z tym jest problem bo wyskakuje a jak wyskoczy to nowy musisz kupic i rozrzad w RSie to nie takie hop siup, trzeba uwazac bardziej niz w jakiejs osmiozaworowce na pasku...

Cytat:
2006-01-20 23:44:03, szczegol pisze:
To uwazaj na napinacz, z tym jest problem bo wyskakuje a jak wyskoczy to nowy musisz kupic i rozrzad w RSie to nie takie hop siup, trzeba uwazac bardziej niz w jakiejs osmiozaworowce na pasku...

Przede wszystkim z ustawieniem rozrządu. Bo to dopiero fakultetu wymaga.

to nie ma zadnych znaków pomocniczych na rozrządzie ?

Z tego co mi wiadomo to koszt wymiany rozrządu (robocizna) np: w RS-ie wynosi minimum 400zł.
Radze ci zebyś sam się za to nie brał do to jest zupełnie inna bajka w porównaniu do paska
Do tej operacji będą niezbędne narzędzia do ustawienia walków itp.
Zabawy z tym bedzie od groma....lepiej postaw auto do warsztatu ...w przeciwnym razie może się okazac ze bedziesz musiał jechać do mnie po next silnik

[ wiadomość edytowana przez: Janek-RS dnia 2006-01-22 14:57:36 ]

i tak przyjade po półośki)