Jaki aku do 1.8 td 70km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem te autko z aku 64ah ma 1rok dzis -21 zakrecil troche i siadl ze przekazniki zaczely sie oddzywac prosze o rade jaki najlepszy i jeszcze jedno nie moglem wyciagnac aku tak malo miejsca musialem go bokiem i szarpac moze ktos zna jakas szczuczke

ja mam 72ah i to jest akurat bo diesel ci wiekszego akumulatora nie doladuje.a sztuczki z wyciaganiem aku to chyba zadnej nie ma niestety.tez mnie wpienia ten brak miejsca

ja mam 68Ah i 680A startowego Exide'a ale dzis mi tesh bateryjka zdechla no i prostownik juz laduje.UWAGA podczas wyjmowania aku mozna szybciutko polamac tem plastik co jest pod szyba szczegolnie jak jest tak zimno jak dzis

Z tego co mi mówił mechanik forda to można do diesla wstawić nie większy niż 85Ah- taki jeszcze będzie doładowany przez alternator. Ale tu nie tyle pojemność jest ważna, ale prąd rozruchowy. Ja mam aku 72Ah i 400A prądu rozruchowego. O ile pojemność jest ok to rozruchowy jest za niski przynajmniej o 200A. Więc jak bedziesz zmieniał proponuje by był nie mniejszy jaki masz, ale niech będzie miał ponad 600A prądu rozruchowego. Miałem taki (dokładnie 75Ah, 760A zalecany do busów)w peugeocie 205 1.8D i nie miałem problemu z brakiem prądu. I doładowywało go i świetnie kręcił. Takie jest moje zdanie Pozdrawiam!