Siedzenie z regulacją góra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie siedzenia z regulacją góra duł to podnosi sie tylko pod kolanami czy też pod tyłkiem. Bo u mnie podnosi sie tylko pod kolanami i czy tak ma być
Bo w innych samochodach podnosi sie całe siedzisko

Tak ma być. To jest coś jakby kołyska. Niestety nie podnoszenie całości.

No to jest kiepsko dziwne .
to dla kogo to jest bo to jest cholernie nie wygodne te podnoszenie

A to pytanie to już na adres: 1. pytania @ imbecylezforda.uk bądź pytanie @ ksiegowyforda.uk

Witam.A w moim aucie podnosi sie cale siedzenie.

A to czemu jestem zazdrosny, musze zobaczyć u siebie czy da sie z tym coś zrobić

To przykro mi bardzo. Ale tak jest. Calutkie w dół i calutkie w góre.Tyłek i oparcie.

Wredniak ty sie cieszysz a ja jestem smutyny ze jak tak nie mam

Cytat:
2006-01-18 20:09:11, Wojo pisze:
Tak ma być. To jest coś jakby kołyska. Niestety nie podnoszenie całości.

gadasz.
przy fotelu masz dwie wajchy. jedna do suwania fotela przod/tyl
druga do regulacji siedziska.
Podnoszac ja zwalniasz zebatke i fotel leci do tylu (zebatka z przodu siedziska)
Naciskajac ja na dol zwalniasz zawor w silowniku i podnosi sie tylna czesc siedziska (niestety te silowniki z czasem "blokuja sie" w jednej pozycji i nie podnosza same siedziska. sa za slabe. Ale jak pomozesz fotelowi reka to sie podniesie)

PS. Tak jest w fotelu recaro kierowcy. Ale jesli ktos ma dwie wajchy przy fotelu to na pewno jest tak samo.

hmmm lece do garazu sprawdzic;p u mnie niestety tez tylko kolyska.. fakt probowalem w druga strone dzwignie i lekko pomagac fotelowi, ale jak na nim siedzialem to malo mu sie ta pomoc zdala... zaraz przetestuje i dam znac

--- edit ---

mazzy ja to Ci chyba piwo postawie kiedys;]

tak wiec potwierdzam, regulacja fotela jest pelna, przynajmniej w recaro, jesli nie chodzi to trzeba wysiasc z samochodu, lewa reka pociagajac dzwignie w strone tylu, a prawa podnosic siedzenie lekko w strone przodu... u mnie bylo ciezko ale poszlo (najpierw podnioslem ta czesc przy nogach) jutro potraktuje tam conieco WD-kiem zeby troche lzej chodzilo...

a taki mi tego brakowalo zaraz po kupnie essa, jezdzilem z mala poduszeczka przez pare dni;p teraz to i tak pewnie bede jezdzil na opuszczonym, jakos wygodniej

btw. ktos pytal - podnoszenie przy nogach (ta kolyska) jest dobre dla wysokich kierowcow, jak komus nie mieszcza sie nogi w essim...

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2006-01-18 22:48:26 ]

Cytat:
2006-01-18 22:33:05, zenq pisze:
mazzi ja to Ci chyba piwo postawie kiedys;]

n/p

A jak moge rozpoznać siedzenia recaro

Cholera, Mazzi, no chyba też sprawdzę, tę teorię Napewno sprawdzę!

ja mam elektryczne podnoszenie i podnosi sie całe góra bądz dół