Pimp my ride...czyli co planuje zrobić z moja ładą.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W lutym kończe zabawe z silnikiem, rasowanie dobiegnie końca. Następnie biore sie za zawieszenie. A potem zostanie mi tylko doprowadzić łąde do takiego stanu jak na zdjęciu poniżej
Halogeny już mam, wlot też, do zdobycia mam jeszcze tylny spojler VFTS, lekko chce poszerzyć nadkola i próg, obniżyć auto, założyć fele 15 i niskie profile, pasek farby na bokach

Do tego dąze:

zdjęcie dzisiaj wykonane:

pozdrawiam

Zax, jesli palujesz szytwniejszy zawias i odsuniecie koł, to pamietaj zeby dobrze obspawac nadwozie bo inaczej wesolo nei bedzie, jak teraz jedziesz po wybojech to skrzypi cos w srodku? jesli nawet troche to radze sie przylozyc do usztywnienia konstrukcji, bo wiadomo ze lada ma swoje lata i nie jest juz sztywna, pozatym konstrukcja jest zgrzewana a to mozna porownac do sklejenia 2 kartek papieru kropkami kleju co kawalek niezbyt to jest wytrzymale, ale juz jak sie pociagnie klejem po calej powierzchni i sklei to juz wytrzymalosc sie zwieksza kilku krotnie . Ja sam mam zamier obspawac sobie nadwozie przy remoncie, bo juz widze ze traci powoli sztywnosc .
pozdro.

No bez jaj, wymień zardzewiałe elementy ale nie obspawuj ich tak ajk planujesz bo buda przestanie pracować i się rozsypie.

Zax super wyglądają te nadkola, ale nie uważasz, że ten wlot oraz nalepka „SPARCO” wszystko psują?? Ja bym na twoim miejscu pomalował maskę na czarny matowy, tak ja w starych rajdowych Alfach.
DEx

przychylam sie do zdania Dexa....
a zamiast spraco, pare srebrnych naklep na drzwi, w linii pionowej.. .w stylu F&F...
i halogeny wieksze, wieksze....
i dodalbym chromowane lusterka, albo te istniejace na czerqwono.
ale to oczywiscie rzecz gustu... najwazniejsze, zeby sie wlascicielowi podobalo, a my mozemy se tylko pokomentowac dzielo...
moze jeczze troche czarnego u dolu? Ponizej przetloczenia na drzwiach....
i skrzela na slupkach chromowane od klasyka i rameczki szyb od FSO... i cud malina jak dla mnie.
felgi sa zarypiste...

A ja żeby nie zrobić wiejskiego tuningu, dodałbym tak:
-Uchwyty mocowania sportowe przedniej maski i tylnej (żeby podczas rajdu się nie otworzyły);
-i może jeszcze ten sportowy fartuch z przodu pod zderzakiem

Wlot mi sie podoba, prawi kazdy VFTS ma podobny . Naklejka sparco jest na obrazku dla picu-ponieważ coś tam nakleje innego np. Lada klub Polska

Będe miał blache pod Weberem odzielającą kolektor czyli gorące powietrze z wydechu i dam nawiew z maski zimnego powietrza.

To ma być wersja jak powiedział mój brat Grand Turismo czyli i do podróży i do wariowania...

Super projekt,Zaxiu.Tylko ja bym nie malował maski na czarno,tylko zostawił te pasy.Taki styl był np na kadettach C,czarne pasy miał Fiat 125 Akropolis - będzie w klimatach.Podobnie zgadzam się z Mikiem - dobre będą te spojlery przednie pod zderzak.Wlot też jest spoko - w końcu tuning ma być adekwatny do stylu auta-a tak tuningowało się samochody w latach 70-80

Dzięki Simon
Maski nie będe malował na czarno na 100% poniewaz sprawdziłem i w 2107 wyglada to nieciekawie. Może w 2105 albo 2103, 2101.....
Zrobie te pasy bo mi sie podobają....nad spojlerami VFTS sie zastanawiam projekt jest elastyczny czyli zawsze można coś zmienić .

Witam
Zaxiu, gratuluję pomysłu i samozaparcia, szykuje się super autko, zresztą już teraz super reperzentujesz klub
Ja niestety wciąz borykam się z problemami i moje projekty wciąż czekają na realizację.

Poperam Simona, też uważam, że do łady pasuje styl a la fiat akropolis
Do Twojej propozycji turystyczno-sportowego samochodu pasowałyby jeszcze amortyzatory z regulacją docisku
Ale ogólnie przyłączam się do gratulacji Szeryfa
A i...wiem, że już kupiłeś te duże okrągłe halogeny, ale ja jeszcze bym rozważył takie małe soczewkowe, przecież już mamy inne czasy i lepszą technologię - > i nie słuchasz pewnie muzyki z kaseciaka, ale z radia z cd

No co ty Majk - Zaxiu słucha z kaseciaka cały czas - Kajagogo, Limahl, Alphavile, Yazoo, Murray Head, Wham i Modern Talking

Zdecydowanie duże halogeny bardziej pasują do małych soczewkowych

Leszek nie śmiej się ja tez słucham ciągle z kaseciaka.
DEx

Ale ja nie mam nic przeciwko Modern Talking
No tak, takie światła są ok, ale małe soczewki pod zderzakiem będą w dużą mgłę bardziej funkcjonalne i lepiej będzie widać, a takie duże można oryginalnymi przykrywkami zakryć - hella ma przecież takie No ale to tylko moja propozycja przecież, a nie co ktoś ma zrobić, każdy ma swój gust

Cytat:
2006-01-26 12:21:06, MikeB pisze:
każdy ma swój gust

i o to właśnie chodzi - bo nie o funkcjonalność chodzi, a własnie o sznyt i pewne nawiązanie do klimatu tamtych lat.

Cytat:
2006-01-26 12:25:51, Leszek_Gdynia pisze:
i o to właśnie chodzi - bo nie o funkcjonalność chodzi, a własnie o sznyt i pewne nawiązanie do klimatu tamtych lat.

A i tak Zax zrobi to co chce Nic nie mam przeciw dużym reflektorom - sam mam takie Ale nieraz już jechałem przez mgłę i wiem, co to znaczy dobre oświetlenie

Cytat:
2006-01-26 11:47:10, MikeB pisze:
Do Twojej propozycji turystyczno-sportowego samochodu pasowałyby jeszcze amortyzatory z regulacją docisku

a co to jest amortyzator z regulacją docisku?

zajefajny projekt
chyba każdy posiadacz żiguli chciałby mieć autko w stylu retro...

Majk cała zabawa to założenie tych dużych zółtych przeciwmgielnych - firmy Zelmot. Te małe soczewkowe może i sie sprawdzają ale totalnie mi sie nie podobają
Ten Leszek to mnie jednak zna nawet wie czego slucham hehe

....no i do niedawna z kaseciaka Blaupunkt

Zobaczymy co wyjdzie, jednemu sie bedzie podobało a drugiemu nie - normalna sprawa

pozdro

są gusta i guściki...