| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-01-22 09:46:29 AL 600 to bardzo prosty sterownik. Z tego co pamietam(jeśłi się myle prosze mnie poprawić) on ma jakieś z góry założone stany otwarcia czyli np otwarty całkiem ,do połowy itp. nie ma kroków. I ma wstępny register.Może po prostu mieszanka jest nie taka jak trzeba i silnik zgłasza błąd.
Pamietam że był kiedyś chyba na tymn forum post, ktoś miał te sterownik zmienłł go na śrubę, autko zaczeło lepiej jeżdzić i mniej palić. |
_--ADAM--_ Warszawa-Ursus | 2006-01-22 13:04:14
Dlatego też zastanawiam się, czy jest to odpowiedni sterownik do mojej instalacji. Natomiast jeśli chodzi o pozbycie się sterownika i założenie śruby, to ja rozważam jeszcze inny wariant - pozbycie się silnika krokowego (oczywiście od LPG), wyrzucenie miksera i wstawienie BLOS'a (o którym w ostatnim czasie było dość głośno, głównie na forum Forda), nadal pozostaje jednak problem zapalającego się CHECK'a... Pozdrawiam |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-01-22 14:37:29 Pozatym sa emulatory do silników 5 cylindrowych
emulator lovato |
orfeusz Katowice | 2006-01-22 15:53:00 Witam,
To co mówią gazownicy (odłączanie ECU beny) to tylko eliminacja skutków zresztą mizerna a nie prawidłowe założenie instalki. Jeśli regulacja nie pomaga to ja zastanowiłbym się nad sekwencja bo II gen. to tylko pozorna oszczędność. Znam to z doświadczenia. Fiaty nie za bardzo lubią gaz i muszą być dokładnie ustawione w innym wypadku zaraz wywalą błąd - spadek mocy, zwiększone spalanie itd. a takie błedy kasuje się w serwisie za 100PLN niestety tu nie wystarczy zdjęcie klemy... |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-01-22 23:10:28 Witam.
Ta Lancia doskonale jeździ na gazie 2 generacji ale jest do niej specjalny zestaw z firmy Landi-Renzo.z emulatorem wtryskiwaczy i emulatorem kompa samochodowego. |
_--ADAM--_ Warszawa-Ursus | 2006-01-22 23:58:59
Czyli rozumiem, że mam się domagać od gazowników wymiany określonych elementów instalacji (tzn. centralki i emulatora) na dedykowane konkretnie do tego modelu - w tym wypadku firmy Landi-Renzo? Dzisiaj sprawdziłem jaki mam emulator - jak już pisałem, wcześniej był jakiś "Sokrates" teraz mam emulator Lecho E-6 (w jednym i drugim przypadku spięta jest wiązka 6-cylindra). Pozdrawiam |
_--ADAM--_ Warszawa-Ursus | 2006-01-23 03:19:08
Buszowałem trochę w necie i znalazłem schemat podłączenia w Kappie instalacji lo.gas, z którego właśnie wynika, że oprócz centralki z emulacją sondy lambda i emulatora wtryskiwaczy powinien być jeszcze emulator komputera, który jak się domyślam zapobiega "łapaniu" błędów przez komputer benzynowy. Schemat wygląda tak: ![]() |
_--ADAM--_ Warszawa-Ursus | 2006-01-23 15:27:37
Teraz to już wiem, dlatego będę musiał przycisnąć gazowników, żeby mi taki założyli. |