MotoNews.pl

Regulacja Stag100

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam passata 1.8 ADZ mono '95 i instalke IIgen. Zalozyłem ja w sierpniu i na początku było OK. Niestety pojechałem na wymiane filtru po 15tys i gaziarze stwierdzili ze na nowa wyreguluja. Przed regulacja autko paliło mi 11l. Po reg teraz mi pali 15-16l, a oni rozkładaja ręce. Jezdze spokojnie i takie spalanie mnie szokuje. Mam sterownik Stag100, mam kabelek i soft. Podłaczałem i wszystko działa. Chciałbym aby ktoś z szanownych kolegów opisał KROK po KROKU jak ustawic ten sterownik. Gdzieś już wyczytałem ze można wyłączyć kontrole od sondy lambda i ustawic funkcje Cut OFF. Teraz jest nieaktywna. Proszę o poradę.

jesli wylaczysz sonde to poco ci sterownik sterownik na podstawie sondy reguluje dawke gazu a cutt-off mozesz uaktywnic spadnie spalanie

witam .

z ta regulacja to jest tak że funkcję Cut-off ustawiasz na 30% przy 3000 obr i rzeczywiście jesli wyłączysz kontrolę od sondy to auto zacznie palić mniej ......
ale coś za cos jeśli chcesz szaleć to tego nie rób
-podłanczasz fejsik do kompaLPG-naciskasz przycisk NAUKA na montorze
-i zostaną podawane komunikaty do których musisz sie stosowac
-następnie przecodzisz w menu na KONFIGURACJĘ i klikasz na (typ emulacji sondy lambda która chcesz odłączyć i to robisz
-nastepnie wchodzisz w opcje i klikasz CUT-off i ustawiasz tak jak wyżej opisałem.....

powodzenia.Umnie spalanie zeszło z 17/100 na 13/100