Co robić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poradźcie mi co mam robic bo nie chce mi odpalić na tym mrozie!!!
akumulator kręci, świece są nowe, kopułka ok i nie wiem dlaczego tak sie dzieje!!! wczoraj było pare stopni mniej i zapalił bez problemu (oczywiście na benzynie zapalam). prosze o odpowiedz!!!
dzięki, pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 14:13:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 14:16:42 ]

A paliwko jak dawno wlewałeś/dolewałeś? Może zwyczajnie jest stare, albo jest go mało i woda się skropliła w zbiorniku, ewentualnie przymarzła gdzieś w przewodach.
Generalnie, należałoby sprawdzić czy wogóle dochodzi paliwko do wtryskiwaczy/gaźnika (niepotrzebne skreślić, bo oczywiście nie ma ani słowa o tym jaki to silnik itd. itp. ).

to jest astra 1.4 z 93 roku
jednopunktowy wtrysk
(jest ćwierć baku paliwa i wlewałem go jakieś 2 tyg. temu)

Jeżeli faktycznie woda gdzieś zamarzła np. w przewodach czy w zbiorniku to co mam teraz zrobić żeby go uruchomic i żeby było ok

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 15:12:22 ]

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 15:19:19 ]

Cytat:
2006-01-23 15:07:41, rafpil pisze:
to jest astra 1.4 z 93 roku jednopunktowy wtrysk (jest ćwierć baku paliwa i wlewałem go jakieś 2 tyg. temu) Jeżeli faktycznie woda gdzieś zamarzła np. w przewodach czy w zbiorniku to co mam teraz zrobić żeby go uruchomic i żeby było ok [ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 15:12:22 ] [ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2006-01-23 15:19:19 ]

podstawa to jak mowil kolega sprawdz czy paliwo dochodzi do wtryskiwacza i czy jest iskra, jesli nie no to trzeba sprawdzic czy pompa chodzi, czy jest to charakterystyczne pykniecie, jesli jest to prawdopodobnie przymarzlo gdzies w przewodach i najlepiej wstawic do cieplego garazu niech postoi przez noc, mozesz tez mu pomoc sie uruchomic stosujac preparaty typu samostart czy cos takiego w spray'u czasem pomagaja