Przy odpalaniu nie ma obrotów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam ogromny problem. Przy odpalaniu wskazowka od obrotomierza jest na 0. a powinna lekko unosic sie do gory. Bylem w ASO. Wymienili kable WN,swiece, małą cewke i jakas tam uszczelke w aparacie zaplonowym. i jest dziwna sytacja. raz na jakis czas odpali..czyli wskazowka od obtotomierza podnosi sie i odpala i jest ok. ALe duzo czesciej jest tak ze zostaje na 0 i nic sie nie dzieje. Napiecie na akumulatorze 12,5V. Rozrusznik kreci bez problemu. Beznyne mam doradzcie czego sie jeszcze moge czepic...?
dziekuje i pozdrawiam

Cytat:
2006-01-22 21:55:49, papciak pisze:
doradzcie czego sie jeszcze moge czepic...? dziekuje i pozdrawiam

czep sie ASO..bo jak niby mogli ci wymienic pol aparatu zaplonowego wziac za to kase i nie usunac usterki? ja bym im krzywde zrobil nie wspomne juz o tym ze to ewidentnie problem z aparatem zaplonowym..jesli nie widzisz ruchu obrotomierza tzn ze nie ma iskry na cewce..wiec wymienili ci widocznie nie to co trzeba

Cytat:
2006-01-22 21:55:49, papciak pisze:
Witam. Mam ogromny problem.

Brzmi jak moduł w aparacie zapłonowym - miałem to samo...

no i wszytsko jasne...wymienilem wszytsko....kable WN...Swiece...Cewke w rozdzielaczu napiecia, Cewke zaplonowa i caly czas bylo tak samo...brak iskry....okazalo sie ze to Modul w aparacie zaplonowym...koszt 211zl + 20zl montaz w ASO. dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam