Szczeki ham. do wymiany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
ostatnio zauważyłem ze podczas hamowania słychac odgłos tarcia(szurania)w prawym tylnym kole-czyżby szczeki do wymiany??szuranie słychac przy niskich prędkościach :rzedu 20-30 km/h.-czasami nic nie słychac. Jaki jest koszt szczek hamulcowych??wiem ze podczas jakiejs wymiany trzeba uważac na czujnik ABS-czy to moze podczas wymiany szczek??czy moze czegoś innego??
Pzdr

Cytat:
2006-08-24 09:29:26, Ori83 pisze:
Witam, ostatnio zauważyłem ze podczas hamowania słychac odgłos tarcia(szurania)w prawym tylnym kole-czyżby szczeki do wymiany??szuranie słychac przy niskich prędkościach :rzedu 20-30 km/h.-czasami nic nie słychac. Jaki jest koszt szczek hamulcowych??wiem ze podczas jakiejs wymiany trzeba uważac na czujnik ABS-czy to moze podczas wymiany szczek??czy moze czegoś innego?? Pzdr

Moze troche rdzy sie dostalo do srodka badz pomiedzy beben i cos tam, ja ostatnio tak mialem ale dlatego ze czyscilem bebny mlotkiem oraz druciakiem i dlatego, ale ustalo, badz faktycznie szczeki nadaja sie do wymiany ILE MASZ PRZEJECHANE????

Szczęki.
A co do ABS-u to nie przy szczękach.

Cytat:
2006-08-24 19:02:41, Mart78 pisze:
Moze troche rdzy sie dostalo do srodka badz pomiedzy beben i cos tam, ja ostatnio tak mialem ale dlatego ze czyscilem bebny mlotkiem oraz druciakiem i dlatego, ale ustalo, badz faktycznie szczeki nadaja sie do wymiany ILE MASZ PRZEJECHANE????

NIBY 165 TYS

Cytat:
2006-08-26 11:42:40, Ori83 pisze:
NIBY 165 TYS

HM, to chyba jeszcze nie ten moment na wymiane szczek o ile tyle ma przejechane, ja w swoim sluzbowym tj. Peugot Partner wymienialem przy 220 000, ale tylko dlatego ze chcialem jeszcze byly w miare dobre a jezdze codziennie po kilkaset km. ale sprawdzic zawsze mozesz, zdejmiesz beben i wszystko jasne