Piloty centralnego omega bosch, megamos

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hey
do mojej omy B jest pilot do orginalnego centralnego opisany jako bosch, dostalem pilota ktory jest identyczny ale opisany jako megamos no i nie dziala , czy sa jeszcze jakies inne piloty co bym nie mial iespodzianki nastepnym razem ? i czy jest jakas zaleznosc co do pilotow np do ktoregos roq takie a pozniej inne ?

Pzdr
Vik

Oryginalny Pilot do cenrtralnego, przynajmniej u mnie jest w kluczyku i bez żadnych opisów oprócz znaczka Opla. Nie wiem czy robili w Oplu piloty do orginalnych centralnych zamków innych niż w kluczyku.

Nic a nic się na tym nie znam ale ja mam dwa piloty do mojej omy oddzielnie ( nie w kluczyku) są tam jakieś zatarte napisy - megamos 0-AM 433,92MHz .............

być może nie jest to pilot od tego samochodu(nie jest przykodowany )spróbuj zaprogramowac go wg wskazówek instrukcji obsługi samochodu.Pzdr

No wlasnie gdzie mozna znalesc is=nstrukce kodowania pilota od centralnego ?

Witam,

jeśli to pilot wiszący na breloczku (nie w kluczyku) w celu programowania należy:

1. wejść do samochodu i unieść nieco rękę z pilotem w kierunku dachi i lusterka wstecznego (być może ta czynność nie jest konieczna)
2. włączyć zapłon i poczekać aż lampki kontrolne zgasną (czekanie może nie być konieczne)
3. nacisnąć i przytrzymać przez 30 sek. przycisk ryglowania drzwi na pilocie. potwierdzeniem zaprogramowania jest zaryglowanie i ponowne odryglowanie zamków.

mam nadzieję, że zadziałało. czytałem tylko w instrukcji, jeszcze nie popełniłem tej czynności.

pozdrawiam

U mnie tez pilot jest firmy Opel only.

Dodam jeszcze ze wczesne B mialy podczerwien - a pozniejsze (chyba od 97 moze 96) mialy radio. Rozpoznasz po "zaroweczce" na pilocie i odbiorniku w obudowie lampki/lusterka w podsufitce.

Opis "programowania" centralnego opisany przez div3ra dotyczy chyba tylko podczerwieni.

Pozdrawiam

Driv3er ma racje. Dokladnie tak sie zmienia kody w pilocie. Ewentualnie zmiana baterii
Cytat:
Opis "programowania" centralnego opisany przez div3ra dotyczy chyba tylko podczerwieni.

Opis ten dotyczy podczerwieni i radia
Mialem omege z podczerwienia 95r. (LIPA!), a teraz mam radio 96r.

Jesli pilot jest sprawny to na bank zadziala.

Pozdrawiam omegowiczow.

Czesc,

Moja Kulpa.

Dlatego napisałem chyba ))

Zmylilem sie tym unoszeniem reki w strone sufitu hehehe

Sam mam podczerwien i dziala u mnie OK

Pozdro

Witam szanownych LOB-owiczów.
Wczoraj wymieniłem baterię w pilocie centr.zamka.Zrobiłem tak,jak
piszedriv3r.Zamek działa bez zarzutu.Pozdrawiam.

no dobra mojaomega jest z 97 i tak jak pisalem pilot bosch, pilot ktory probuje programowac, megamos 433,92 mghz programuje go jak zawsze i nic, bosch nie potrzebuje nawet 30 sekund bo po 5 juz zamek sie rygluje na moment i dziala. Potrzeb uje informacje czy taki pilot powinien dzialac czy moze jest uszkodzony.

Pzdr

spróbuj(tak jak ja)w tym drugim wymienić baterię i zaprogramuj.
Powinno się udać.

yourek3 ma racje. Jesli to nie zadziala tzn. ze pilot jest KAPUT
Sprawdz czy dioda sie zapala podczas nacisniecia. Mozliwe, ze mikrostyk jest brudny i nie daje sygnalu. Ja tak mialem w jednym pilociku. Rozebralem przeczyscilem, nabylem nowa bateria, zaprogramowalem i sobie smiga.

czy możecie powiedzieć mi gdzie znajduje się odbiornik pilota radiowego ?