| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stagma gdańsk | 2006-01-24 12:10:04 Mam pytanie, czy szybkie przełączenie gazu na benzyne jest szkodliwe dla silnika.Czy ma to związek tylko z tym ,że na zimnym silniku jest większe spalanie |
coot nissan b12 coupe hajnówka | 2006-01-24 18:14:38 dobry olej syntetyczny w silniku i w skrzyni na zime to podstawa :] no chyba ze mocno zajechany silnik sie ma. |
coot nissan b12 coupe hajnówka | 2006-01-25 23:08:30 tu masz racje ze syntetyk ma bardzo duże właściwości płuczące ale ja nie pisze zeby do silnika z przebiegiem 150tys.km jezdżącym cały czas na mineralnym zalewac syntetyk ,rozczelnic to sie nic nie powinno ale wypłucze nagar zebrany i pare decybeli i innych dzwieków dojdzie do dzwieku silnika. No a w skrzyni to nie każdy ma syntetyk bo np. HIPOL MF czy 15F to nie bardzo taki syntetyczny. |
czaplinek VW Passat II 87r Czaplinek | 2006-01-26 01:24:57 Co do oleju to sie zgodzę, nie ma co szokowac silnika od razu syntetykim. A jeśli kto zapyta o jakis dobry olej. Polecam Midland, dawny producent Quekera w euroipe, szwajcarska jakość a cena jak za Lotosa!! A dowodem są moje hydrosztosy których nie słysze, a na innych olejach to po uruchomieniu silniczka przez sekunde garły... Nie namawiam ale polecam. |