Zapłon z przycisku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Tak jak w temacie postu, mógłby ktoś wesprzeć i powiedzieć ktore styki w stacyjce w jakiej kolejności powinny być załączane...będe ogromnie wdzięczny za pomoc, bo metodą prób i błędów mi nie wychodzi, bo po zwarciu rożnych par odrazu mi rozursznik rusza

pzdr

zaplon czy rozrusznik?

Chcesz uzyskać przcisk "start/stop" ?
dobra opcja, może zaadoptujędo mojej Ładnej
pozdrawiam i powodzenia

...kiedyś miałem zrobione dwa przełączniki on/off odpowiedniki 2 stopni stacyjki i przycisk resetu do samego rozruchu, ale po remoncie ni jak nie mogę tego sobie przypomnieć i zrobić znowu, bo co bym nie zwarł w stacyjce to mi rozrusznik silnikiem kręci a deska nie załączona, a tak w ogóle to za co jest odpowiedzialny pierwszy stopień stacyjki, bo drugi to widać ze przynajmniej deska ożywa

Odblokowanie kierownicy

"stojanka" - czyli 'wylaczenie pradu', i odblokowanie kiery.

...oki to juz prawie wszystko jasne, tylko czy ktoś rozszyfruje tajemniczą kostkę od stacyjki, co z czym tam pozałączać ?

jedne musi byc przychodzacy +

pozostale wychodza na zasilanie przekaznikow i rozrusznik.

Łatwo to wszystko wybadac co jest co, gdy jzu wiesz, ktorym kabelkiem przychodzi +.. poprostu podawaj go pokolei na wszystkie wyjscia i zobczysz co bedzie sie dzialo.

Zepsuć niczego Ci się nie uda wieć smiało (obys tylko nie zwarł + do masy, przypadkiem)

ogólnie zastanawia mnie jedna rzecz, odnalazłem plus i styk który jest odpowiedzialny za "załączenie" deski rozdzielczej oraz ten który uruchamia rozrusznik i udaje mi sie uruchomić samochód, ale pozostają mi jeszcze pare styków ktore nie wiem do czego służa w tym momencie :|

nie wiem jak jest w Ladzie, ale podejrzewam że pozostałe sa odpowiedzialne za sterowanie przekaźnikami do np. świateł , "urządzeń pokłądowych" typu właczenie radia tylko po właczeniu stacyjki / zapalniczka.

rozparacuj to, moze schemat podpowie dokad idą przewody których nie określiłeś.

Metoda prób i błędów tez sporo wydedukujesz, bo nie podłaczając danego wyjścia, jakies urządzenia pozostają bez zasilania.

Generalnei w stanie pracy, na wszystkich powinen być podany +, a na rozrusznik wiadomo przez przycisk typu "dzwonek" (normalnie otwarty)

strach się nie bać

Cytat:
2012-10-18 01:08:24, morphio pisze:
strach się nie bać

A co ty tak wyskakujesz po dwóch latach?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

hehe wehikuł czasu ....ale to już sie udało zrobić

Cytat:
2012-10-18 06:56:09, SzokoLada pisze:
A co ty tak wyskakujesz po dwóch latach?

a przeglądałem wszystkie posty Uszatka i generalnie załamkę złapałem czytając porady a na datę postu nie zwróciłem uwagi